Διαδικτυακή συνάντηση με τη Naomi Novik

Η διάσημη και πολυβραβευμένη Αμερικανή συγγραφέας συνομιλεί για πρώτη φορά με τους έφηβους και νέους σε ηλικία βιβλιόφιλους από την Ελλάδα. Με αφορμή την τριλογία εφηβικών βιβλίων Σχολομαντείο (εκδ. Μεταίχμιο), η Naomi Novik συνομιλεί αύριο Σάββατο, 7 Μαϊου, στις 6 το απόγευμα, με την μεταφράστριά της Βούλα Αυγουστίνου και απαντά στις ερωτήσεις των, νεαρών και μεγαλύτερων, αναγνωστών της. Μέσα από μία μυθοπλασία που προσελκύει ακόμα και ενήλικες αναγνώστες, η Novik ζυμώνει το υλικό της χωρίς «ηλικιακές εκπτώσεις» και μας συστήνει την Γκαλάντριελ ή Ελ που φοιτά στο Σχολομαντείο, μια σχολή για έφηβους μάγους, ένα «σχολείο επιβίωσης» χωρίς δασκάλους, χωρίς φίλους, μια αρένα από την οποία λίγοι μόνο καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται online μέσω Zoom και απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 12 ετών. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για όλους. Η σειρά των βιβλίων Σχολομαντείο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Γιορτάζοντας τα graphic novels στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Οι Εκδόσεις Ίκαρος, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 80 τους χρόνια, και η Ελληνοαμερικανική Ένωση προσκαλούν το κοινό σε μια ημέρα αφιερωμένη στα graphic novels, με δημιουργικές δράσεις και συναρπαστικές συζητήσεις, παρέα με τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς του είδους.

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων