Διαδικτυακή συνάντηση με τη Naomi Novik

Η διάσημη και πολυβραβευμένη Αμερικανή συγγραφέας συνομιλεί για πρώτη φορά με τους έφηβους και νέους σε ηλικία βιβλιόφιλους από την Ελλάδα. Με αφορμή την τριλογία εφηβικών βιβλίων Σχολομαντείο (εκδ. Μεταίχμιο), η Naomi Novik συνομιλεί αύριο Σάββατο, 7 Μαϊου, στις 6 το απόγευμα, με την μεταφράστριά της Βούλα Αυγουστίνου και απαντά στις ερωτήσεις των, νεαρών και μεγαλύτερων, αναγνωστών της. Μέσα από μία μυθοπλασία που προσελκύει ακόμα και ενήλικες αναγνώστες, η Novik ζυμώνει το υλικό της χωρίς «ηλικιακές εκπτώσεις» και μας συστήνει την Γκαλάντριελ ή Ελ που φοιτά στο Σχολομαντείο, μια σχολή για έφηβους μάγους, ένα «σχολείο επιβίωσης» χωρίς δασκάλους, χωρίς φίλους, μια αρένα από την οποία λίγοι μόνο καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται online μέσω Zoom και απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 12 ετών. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για όλους. Η σειρά των βιβλίων Σχολομαντείο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

To πρώτο βιβλίο γνώσεων από τoν Chris Haughton έρχεται τον Σεπτέμβριο

Το πρώτο βιβλίο γνώσεων του συγγραφέα και εικονογράφου των μπεστ σέλερ “Χάθηκα!”, “Ωχ, όχι Τζορτζ” και “Σσσ, έχουμε σχέδιο”, Chris Haughton, έρχεται τον Σεπτέμβριο από τον εκδοτικό DK Kids (Dorling Kindersley) και εξερευνά την ιστορία της πληροφορίας καθόλη τη διάρκεια της ανθρώπινης πορείας.

“Το αγόρι στο θεωρείο” στη λίστα της IBBY

Το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση “Το αγόρι στο θεωρείο” συμπεριλήφθηκε στη λίστα της ΙΒΒΥ ως ένα από τα 20 βιβλία της παγκόσμιας παραγωγής που ο φορέας θεωρεί ότι αξίζουν να μεταφραστούν.