Διαγωνισμός για το “Διαβάζω Δυνατά 2023”.

Βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος του 2022 και ανάμεσα στα πολλά ωραία που ετοιμάζουμε εδώ στην Κόκκινη Αλεπού για τη νέα χρονιά είναι και η 6η έκδοση της εκστρατείας ενημέρωσης για τις μεγαλόφωνες αναγνώσεις Διαβάζω Δυνατά. Τι θα έλεγες να είσαι εσύ ο δημιουργός της αφίσας της φετινής εκστρατείας;

Πώς να πάρεις μέρος:

  • Ο διαγωνισμός για το εικαστικό του Διαβάζω Δυνατά 2023 είναι ανοιχτός σε εικονογράφους, comics artists, graphic designers, φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών, πρωτοεμφανιζόμενους ή και έμπειρους δημιουργούς παιδικών βιβλίων.
  • Το θέμα της φετινής καμπάνιας είναι το ταξίδι με οδηγό τη φαντασία μας όταν κάποιος μας διαβάζει δυνατά! Πώς φαντάζεστε εσείς ότι μπορεί να αισθάνεται ένα παιδί που του διαβάζουν δυνατά; Τι εικόνες μπορεί να πλάθει με το μυαλό του;
  • Θα πρέπει να δημουργήσετε το εικαστικό της αφίσας (portrait) παίρνοντας έμπνευση από το παραπάνω θέμα.
  • Τελευταία ημέρα υποβολής των έργων: Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, στις 23:59.
  • Η αποστολή των έργων, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας και ένα μίνι-βιογραφικό γίνεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: [email protected] με την ένδειξη στο subject: Διαγωνισμός για την καμπάνια Διαβάζω Δυνατά 2023. Μορφή αρχείου αφίσας: pdf ή jpg (σε περίπτωση επιλογής του έργου σας, θα ζητηθεί το ανοιχτό αρχείο).

Η ανακοίνωση του ονόματος του δημιουργού του οποίου το εικαστικό επιλέχτηκε θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιανουρίου 2023 από το site και τα social media της Κόκκινης Αλεπούς.

Η αφίσα που θα επιλεγεί θα είναι διαθέσιμη για downloading από το site της Κόκκινης Αλεπούς (www.kokkinialepou.gr) και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα βιβλιοπωλεία, τις Δημοτικές, Σχολικές ή άλλες Βιβλιοθήκες της χώρας ή οποιονδήποτε άλλο άτομο ή φορέα θέλει να γίνει κομμάτι του Διαβάζω Δυνατά και των μεγαλόφωνων αναγνώσεων. Το εικαστικό θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν σελιδοδείκτες, που διανέμονται δωρεάν σε βιβλιοπωλεία της χώρας για την προώθηση της καμπάνιας, Facebook και Twitter cover και Instagram post. Παράλληλα, θα συμπεριληφθεί στο footer του newsletter που αποστέλλεται κάθε μήνα στους εγγεγραμμένους χρήστες του site, αλλά και στα ενημερωτικά άρθρα για την καμπάνια αφήγησης που θα δημοσιευτούν στο site της Κόκκινης Αλεπούς.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

5: Άννα Γκουτζουρή

Κάθε μήνα ένας Έλληνας ή μία Ελληνίδα δημιουργός επιλέγει και παρουσιάζει πέντε εικονογραφημένα βιβλία – ελληνικά ή ξένα, καινούρια ή παλιότερα, για παιδιά ή ενήλικες. Η Άννα Γκουτζουρή, η εικονογράφος που δημιουργεί board books ελληνικής θεματολογίας, παρουσιάζει τα δικά της αγαπημένα βιβλία.

5: Κατερίνα Σωτηροπούλου

Κάθε μήνα ένας Έλληνας ή μία Ελληνίδα δημιουργός επιλέγει και παρουσιάζει πέντε εικονογραφημένα βιβλία – ελληνικά ή ξένα, καινούρια ή παλιότερα, για παιδιά ή ενήλικες. Σημερα, η Κατερίνα Σωτηροπούλου, παρουσιάζει τα δικά της αγαπημένα βιβλία.

5: Λία Φωτιάδου

Κάθε μήνα ένας Έλληνας ή μία Ελληνίδα δημιουργός επιλέγει και παρουσιάζει πέντε εικονογραφημένα βιβλία – ελληνικά ή ξένα, καινούρια ή παλιότερα, για παιδιά ή ενήλικες. Σήμερα, η Λία Φωτιάδου παρουσιάζει τα δικά της αγαπημένα βιβλία.