Διάκριση για τη Ρένια Μεταλληνού στα Moοnbeam Children’s Book Awards

Το βιβλίο που εικονογράφησε η Ελληνίδα εικονογράφος Ρένια Μεταλληνού και έγραψε ο Καναδός συγγραφέας David Booth, το Willa’s House (Plumleaf Press) ανακυρήχθηκε νικητής στην κατηγορία Εικονογραφημένου Βιβλίου για όλες τις ηλικίες στο πλαίσιο των 14ων Moοnbeam Children’s Book Awards. Το βιβλίο των Booth-Μεταλληνού ήταν ανάμεσα στα 1.140 βιβλία που απεστάλησαν για τον διαγωνισμό και οι νικητές που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2020 προέρχονται από 37 Πολιτείες της Αμερικής, 4 βιβλία υποβλήθηκαν από καναδικούς εκδοτικούς και 7 από άλλες χώρες εκτός Βόρειας Αμερικής.

Η Ρένια Μεταλληνού μίλησε στην Κόκκινη Αλεπού αμέσως μόλις έγινε γνωστή η διάκρισή της: «Δεν ήξερα πως ο εκδοτικός οίκος είχε στείλει το βιβλίο στον διαγωνισμό οπότε ήταν μια ευχάριστη και αναπάντεχη έκπληξη. Είμαι από τους ανθρώπους που συχνά νιώθουν πως η δουλειά τους δεν είναι αρκετά καλή και για να σου πω την αλήθεια, αυτό θεωρώ πως είναι υγιές γιατί σε κάνει να προσπαθείς περισσότερο. Μια διάκριση είναι σαν ένα φως που ανάβει στον δημιουργικό-επαγγελματικό δρόμο που βαδίζεις και σου δείχνει πως μπορεί να μην έφτασες άλλα πας σωστά».

To βιβλίο του David Booth είναι το τελευταίο που έγραψε πριν πεθάνει σε ηλικία 80 ετών το 2018. Ο καθηγητής πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του να δουλεύει με δασκάλους. Αποτελούσε είδωλο στον χώρο των εκπαιδευτικών στον Καναδά και ήταν από τους πιο σεβαστούς καθηγητές στο Ontario Institute for Studies in Education (OISE) του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Ο David Booth έτρεφε απίστευτο σεβασμό για τους δασκάλους και η Willa Pauli, που αποτέλεσε την έμπνευση για το βιβλίο αυτό, ήταν δασλάκα και φίλη του την οποία εκτιμούσε για την επιμονή και την αφοσίωσή της.

Τα Moοnbeam Children’s Book Awards θεσπίστηκαν το 2006 από την εταιρεία προώθησης εκδοτικών προϊόντων Jenkins Group και το IndependentPublisher.com σε μια προσπάθεια να αναδείξουν δημιουργούς παιδικών βιβλίων. Φέτος απονεμήθηκαν χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλεια σε 153 βιβλία σε συνολικά 41 διαφορετικές κατηγορίες.  

Εδώ ολόκληρη η λίστα με τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

5: Βασίλης Κουτσογιάννης

Κάθε μήνα ένας Έλληνας εικονογράφος γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του εικονογραφημένα βιβλία, καινούρια ή παλιά,

5: Ελίζα Βαβούρη

Κάθε μήνα ένας εικονογράφος που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του