Διαβάζω Δυνατά 2024: το εικαστικό που κέρδισε στον διαγωνισμό

Δύο μήνες μετά την έναρξη του διαγωνισμού για τη δημιουργία του εικαστικού της αφίσας της ετήσιας καμπάνιας του περιοδικού “Κόκκινη Αλεπού” για τις μεγαλόφωνες αναγνώσεις, του “Διαβάζω Δυνατά, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το έργο που ξεχωρίσαμε.

Και αυτή τη χρόνια, όπως και τις προηγούμενες, είχαμε την ευκαιρία να δούμε ενδιαφέροντα έργα. Σε αυτόν τον διαγωνισμό έλαβαν μέρος άνθρωποι που δεν κινούνται αποκλειστικά στον χώρο του παιδικού βιβλίου. Είναι όλοι τους νέοι επαγγελματίες, άλλοι ερασιτέχνες, σίγουρα όμως άκρως δημιουργικοί άνθρωποι. Από τα συνολικά 30 έργα που υποβλήθηκαν ξεχώρισαν τρία, ανάμεσα στο οποίο και της τελικής νικήτριας, της Alla Dudenkova. Τα άλλα δύο έργα ανήκουν στη γραφίστρια / εικονογράφο παιδικών βιβλίων Χριστίνα Δημητρά και στη γραφίστρια Μαρία Κεκέ.

Το εικαστικό της Alla Dudenkova
Οι δημιουργίες των Χριστίνας Δημητρά (αριστερά) και Μαρίας Κεκέ (δεξιά)

Το εικαστικό της Alla Dudenkova ξεχώρισε και κέρδισε τον διαγωνισμό τόσο για τη εικαστική προσέγγιση του θέματος της μεγαλόφωνης ανάγνωσης και το πώς ερμήνευσε γραφιστικά το θέμα του χρόνου, αλλά και τη χρωματική παλέτα που επέλεξε.

Η αφίσα του Διαβάζω Δυνατά θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

5: Βασίλης Κουτσογιάννης

Κάθε μήνα ένας Έλληνας εικονογράφος γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του εικονογραφημένα βιβλία, καινούρια ή παλιά,

5: Ελίζα Βαβούρη

Κάθε μήνα ένας εικονογράφος που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του