Διαβάζω Δυνατά: ξεκινάει ο διαγωνισμός για τη δημιουργία της αφίσας

Η καμπάνια του online περιοδικού “Κόκκινη Αλεπού”, το “Διαβάζω Δυνατά” μπαίνει το 2024 στον 7ο χρόνο της και αναζητάμε να βρούμε το εικαστικό που θα συνοδεύσει τις δράσεις της χρονιάς που μας έρχεται.

Το 2023 ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά για την καμπάνια, η πρώτη που η αφίσα και η δράση μας μπήκε τόσο δυναμικά σε δεκάδες σχολεία και βιβλιοθήκες της χώρα. Εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τη Μυτιλήνη, την Πάτρα, ως την Κρήτη και τη Βαλύρα Μεσσηνίας ανάρτησαν την αφίσα της καμπάνιας στις τάξεις τους και διάβασαν δυνατά στα παιδιά. Η συμμετοχή ήταν πραγματικά συγκινητική από σχολεία όπως το Δημοτικό Σχολείο Μασάρων Ρόδου, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, το 2ο Δημοτικό Δράμας, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο Κρήτης, το 14ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, το 3ο Δημοτικό Ζωγράφου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης, το Νηπιαγωγείο Κρήνης, το 1ο Νηπιαγωγείο Σπάτων, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, το 2ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, 8ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, το 6ο Νηπιαγωγείο Κορωπίου, το Νηπιαγωγείο Γαλαξιδίου Φωκίδας, το 6ο Νηπιαγωγείο Γέρακα, το 4ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, το Νηπιαγωγείο Κεραμειών Λέσβου, το 1ο Γυμνάσιο Δράμας, αλλά και δύο βιβλιοθήκες, η Βιβλιοθήκη Τομέα Παιδαγωγικής, Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής, Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» του Δήμου Χαλανδρίου.

Από τη δράση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου Κρήτης με την αφίσα που δημιούργησε η comic artist Στέλλα Στεργίου

Σήμερα ανακοινώνουμε την έναρξη του καθιερωμένου πλέον διαγωνισμού για τη δημιουργία του εικαστικού που θα κοσμίσει την αφισα της καμπάνιας του “Διαβάζω Δυνατά” και θα συνοδέψει όλες τις δράσεις της καμπάνιας.

Τι είναι το Διαβάζω Δυνατά;
Είναι η ετήσια εκστρατεία ενθάρρυνσης της μεγαλόφωνης ανάγνωσης του περιοδικού “Κόκκινη Αλεπού”. Ξεκίνησε το 2018 και έχει μοναδικό σκοπό να γνωρίσει στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τα οφέλη που έχουν οι μεγαλόφωνες αναγνώσεις στα παιδιά από τη βρεφική τους ηλικία. Κάθε χρόνο την 1η Φεβρουαρίου γιορτάζουμε τις μεγαλόφωνες αναγνώσεις και διαβάζουμε δυνατά στο σπίτι, στο σχολείο, στο πάρκο, στο βιβλιοπωλείο, στη βιβλιοθήκη, παντού και δυνατά!

Οι όροι του διαγωνισμού:

  • Ο διαγωνισμός για το εικαστικό του Διαβάζω Δυνατά 2024 είναι ανοιχτός σε εικονογράφους – πρωτοεμφανιζόμενους ή έμπειρους δημιουργούς- comics artists, graphic designers και εικαστικούς.
  • Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 στις 23:59.
  • Το θέμα της καμπάνιας φέτος είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε στα παιδιά για να τους διαβάσουμε δυνατά. Αυτά τα 10 λεπτά την ημέρα που μπορούν να κάνουν τα μαγικά τους και να δράσουν ανακουφιστικά στην ψυχή των παιδιών, που θα τους δώσουν τον χώρο και τον χρόνο που έχουν ανάγκη να βρεθούν μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους, αλλά και που θα τους δώσουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με οδηγό μια ιστορία.
  • Θα πρέπει να δημουργήσετε ένα εικαστικό (προσοχή: portrait οχι landscape), παίρνοντας έμπνευση από το παραπάνω θέμα.
  • Η αποστολή των έργων, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας και ένα μίνι-βιογραφικό γίνεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: [email protected] με την ένδειξη στο subject: Διαγωνισμός για την καμπάνια Διαβάζω Δυνατά 2024.
  • Μορφή αρχείου: pdf ή jpg.

Η ανακοίνωση του ονόματος του δημιουργού του οποίου το εικαστικό επιλέχτηκε θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Ιανουρίου 2024 από το site και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του περιοδικού. Την επιλογή κάνουν μέλη της ομάδας της Κόκκινης Αλεπούς.

Το εικαστικό που θα επιλεγεί θα γίνει αφίσα που θα είναι διαθέσιμη για downloading από το site της Κόκκινης Αλεπούς (www.kokkinialepou.gr) και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα βιβλιοπωλεία, τις Δημοτικές, Σχολικές ή άλλες Βιβλιοθήκες της χώρας ή οποιονδήποτε άλλο άτομο ή φορέα θέλει να πάρει μέρος στο “Διαβάζω Δυνατά“. Το εικαστικό θα χρησιμοποιηθεί ακόμα για να δημιουργηθoύν τα απαραίτητα γραφιστικά αρχεία (social media banners), που θα βοηθήσουν στην προώθηση της καμπάνιας του 2024, αλλά και για να δημιουργηθούν σελιδοδείκτες, που διανέμονται δωρεάν σε βιβλιοπωλεία της χώρας για την προώθηση της καμπάνιας.

Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected]

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

5: Ελίζα Βαβούρη

Κάθε μήνα ένας εικονογράφος που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του

5: Mάρια Μπαχά

Κάθε μήνα ένας εικονογράφος που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του