Διαβάζω και αλλάζω… μια σχολική βιβλιοθήκη

 

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου γιορτάζει και φέτος την 23η Απριλίου 2018 ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO. Φέτος εμπλουτίζουμε τις εκδηλώσεις με μια νέα πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών με νέα βιβλία. Οι φίλοι του βιβλίου θα κληθούν από τις 21 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου να στηρίξουν τη σχολική βιβλιοθήκη της περιοχής τους, αγοράζοντας ένα ή περισσότερα βιβλία από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς τους για να τα παραδώσουν – οι ίδιοι ή το παιδί τους – στη βιβλιοθήκη του σχολείου που επιθυμούν να ενισχύσουν.

 

 

Για βιβλιοπώλες: δηλώστε πρόθεση συμμετοχής στη δράση

Εφόσον θέλετε να συμμετέχετε ως βιβλιοπωλείο, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα στον σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/iVD5sNAKxGDRRGi33. Αφού δηλώσετε την πρόθεση συμμετοχής σας, θα παραλάβετε την αφίσα, τον σελιδοδείκτη και την κάρτα με τα οποία μπορείτε να προωθείτε τη συγκεκριμένη ενέργεια.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Το παιδικό πρόγραμμα του ComicdomCΟΝ Athens 2023

Ξεκινάει σήμερα το απόγευμα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το ComicdomCON Athens, ενώ από αύριο θα αρχίσουν και τα εργαστήρια που αφορούν παιδιά. Παρακάτω θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα, καθώς και τον τρόπο δήλωσης συμμετοχής.