Διαβάζω και αλλάζω… μια σχολική βιβλιοθήκη

 

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου γιορτάζει και φέτος την 23η Απριλίου 2018 ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO. Φέτος εμπλουτίζουμε τις εκδηλώσεις με μια νέα πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών με νέα βιβλία. Οι φίλοι του βιβλίου θα κληθούν από τις 21 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου να στηρίξουν τη σχολική βιβλιοθήκη της περιοχής τους, αγοράζοντας ένα ή περισσότερα βιβλία από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς τους για να τα παραδώσουν – οι ίδιοι ή το παιδί τους – στη βιβλιοθήκη του σχολείου που επιθυμούν να ενισχύσουν.

 

 

Για βιβλιοπώλες: δηλώστε πρόθεση συμμετοχής στη δράση

Εφόσον θέλετε να συμμετέχετε ως βιβλιοπωλείο, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα στον σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/iVD5sNAKxGDRRGi33. Αφού δηλώσετε την πρόθεση συμμετοχής σας, θα παραλάβετε την αφίσα, τον σελιδοδείκτη και την κάρτα με τα οποία μπορείτε να προωθείτε τη συγκεκριμένη ενέργεια.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν…

Δεν έχουν μείνει παρά μόνο 19 ημέρες για την πιο αγαπημένη γιορτή όλου του χρόνου και οι εκδόσεις Ψυχογιός μας φέρνουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα εικονογραφημένα βιβλία, όχι μόνο χριστουγεννιάτικες ιστορίες, αλλά και βιβλία που μπορούμε να διαβάζουμε όλη τη χρονιά.

«Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση»: Ομαδική έκθεση εικονογράφων

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, στο πλαίσιο του εορτασμού 30 χρόνων λειτουργίας τους και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εικονογράφησης illustradays, διοργανώνουν ομαδική έκθεση εικονογράφων με θέμα «Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση» στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.