Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που κυκλοφορούν στην αγορά με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών και την παρέα της.

Η εκπαιδευτική σειρά «Peppa Pig, Μαθαίνω με την Πέππα» εκδίδεται σε συνεργασία με τον διεθνή εκδοτικό κολοσσό Penguin Random House και αποτελεί ένα πρωτοποριακό εγχείρημα στον χώρο της πρώιμης μάθησης. Έχει σχεδιαστεί από ειδικούς του χώρου και βραβεύτηκε ως η Καλύτερη Αδειοδοτημένη Εκπαιδευτική Σειρά στα βρετανικά Licensing Awards του 2023.

H σειρά «Peppa Pig, Μαθαίνω με την Πέππα» εκτείνεται σε επτά τομείς μάθησης.

Τα βιβλία των τομέων Γλώσσα και Μαθηματικά, με προγραφικές δραστηριότητες, ασκήσεις πρώτης γραφής και πρώτης αρίθμησης, έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα σπουδών της χώρας μας και είναι ειδικά σχεδιασμένα και για αριστερόχειρες.

Τα βιβλία των τομέων Συναισθήματα, Ο Κόσμος μας, Το Σώμα μου, Η Κοινωνία μας, Δημιουργικότητα καλλιεργούν με ψυχαγωγικό τρόπο την κοινωνικοποίηση, την ενσυναίσθηση, την έκφραση και τη διαχείριση συναισθημάτων, κ.ά. Κάθε τίτλος είναι γράψε-σβήσε με πλαστικοποιημένες σελίδες και μαρκαδοράκι ή συνοδεύεται από αυτοκόλλητα που συμπληρώνουν τις δραστηριότητες του βιβλίου. Η σειρά θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέους τίτλους.

Τα πρώτα βιβλία της σειράς έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την προγραφή και την εξάσκηση του χεριού των παιδιών στα γράμματα – κεφαλαία και μικρά – και στους αριθμούς. Εδώ, στα «Peppa Pig: Γράφω τα μικρά γράμματα», «Peppa Pig: Γράφω τα μεγάλα γράμματα» και «Peppa Pig: Μετρώ από το 0 ως το 20», η γραφή γίνεται παιχνιδάκι με το ειδικό μαρκαδοράκι, που μας επιτρέπει να γράφουμε πάνω στις γυαλιστερές σελίδες! Κι αν κάνουμε ένα λάθος; Σβήνει πολύ εύκολα και μπορούμε να δοκιμάσουμε ξανά! Ένωσε τις τελίτσες, γράψε τους αριθμούς, συμπλήρωσε τις γραπτές δραστηριότητες και μάθε μαζί με την Πέππα! Τα βιβλία αυτά ξεχωρίζουν, καθώς απευθύνονται και σε δεξιόχειρες και σε αριστερόχειρες!

Αλήθεια, πώς νιώθουμε σήμερα; Γιατί αισθανόμαστε έτσι; Πώς γινόμαστε καλοί φίλοι με άλλα παιδιά; Πώς αναγνωρίζουμε τους φίλους μας; Τι νιώθουν άραγε οι φίλοι μου;

Το επόμενο βιβλίο, που τιτλοφορείται «Αυτά που νιώθω», αφορά το μεγάλο κεφάλαιο της διαχείρισης των συναισθημάτων – αρνητικών και θετικών, ενώ το δεύτερο  με τίτλο «Κάνω φίλους» μιλάει για τη φιλία και την κοινωνικοποίηση. Και τα δύο βιβλία είναι μεγάλα σε μέγεθος, με φωτεινά χρώματα, εικονογραφημένα με τους γνωστούς και πολύ αγαπημένους χαρακτήρες της τηλεοπτικής σειράς «Peppa Pig», με σελίδες γεμάτες  αυτοκόλλητα, ασκήσεις για προγραφή αλλά και πολλά παιχνίδια, που εγγυώνται ώρες διασκεδαστικής και δημιουργικής ενασχόλησης, ιδανικά για τώρα το καλοκαίρι και τις διακοπές.

Το νέο αυτό πρόγραμμα προσχολικής και πρωτοσχολικής εκμάθησης έχει αναπτυχθεί από αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές και ειδικούς προσχολικής εκπαίδευσης. Ανάμεσά τους ο Σέργιος Καγιάς, παιδιατρικός εργοθεραπευτής ειδικευμένος στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, η Amber Owen, κλινική ψυχολόγος και ιδρύτρια του κέντρου Mindful Pathways και η Dr Alison Borthwick, διεθνής σύμβουλος εκπαίδευσης Μαθηματικών. Σύμβουλος σειράς είναι ο Jan Dubiel, διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός Προσχολικής Εκπαίδευσης, που έχει χαρακτηριστεί από το Times Educational Supplement (TES), έκδοση που απευθύνεται σε επαγγελματίες της εκπαίδευσης, ως ένας από τους δέκα ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη βρετανική εκπαίδευση.

Η ανάπτυξη της σειράς βασίστηκε στα αποτελέσματα έρευνας επικεντρωμένης στο brand, που έδειξε ότι οι γονείς το αναγνωρίζουν και το εμπιστεύονται ως εκπαιδευτικό και συνάμα ψυχαγωγικό, ενώ θεωρούν ότι τα βιβλία της Πέππα κρατούν σημαντικό ρόλο στην εσωτερική ανάπτυξη και τη διαμόρφωση σωστών αξιών, διατηρώντας πάντα τον γνώριμο ευχάριστο χαρακτήρα του σήματος.

Η Πέππα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των γονιών παιδιών προσχολικής ηλικίας εδώ και είκοσι ολόκληρα χρόνια! Στην Ελλάδα, η Πέππα συντροφεύει τα παιδάκια από το 2012 μέσα από τα βιβλία των Εκδόσεων Anubis.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ