Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Στη διήμερη αυτή γιορτή θα παρουσιαστεί ο δίσκος (cd & βινύλιο) “Αν σας τα τραγουδήσουμε; Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι» (έκδοση Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού) και για το βιβλίο «Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα» του Πάνου Χριστοδούλου και της Στέλλας Στεργίου (εκδόσεις Μικρή Σελήνη).

To πρόγραμμα:

Σάββατο, 16/9: Η εκδήλωση θα διαρκέσει τρεις ώρες, από τις 17.00 μέχρι τις 20.00. 
Οι πολυβραβευμένοι δημιουργοί παιδικών βιβλίων Αντώνης Παπαθεοδούλου (συγγραφέας) και Μυρτώ Δεληβοριά (εικονογράφος) θα εμψυχώσουν δύο παράλληλα καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά με τίτλο «Τα δικαιώματα στο σχολείο» και «Τα δικαιώματα στο σπίτι», αντίστοιχα. Ο ανώτερος αριθμός συμμετοχής των παιδιών είναι είκοσι (20)  γι΄ αυτό είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Αμέσως μετά τα εργαστήρια, στις 19:15, οι καλλιτέχνες Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώργης Χριστοδούλου, Δημήτρης Μπασλάμ και Λαμπρινή Καρακώστα, με τους μουσικούς τους, θα παρουσιάσουν ζωντανά τα τραγούδια του δίσκου.

Κυριακή 17/9: Η εκδήλωση θα διαρκέσει πέντε ώρες, από τις 11.00 μέχρι τις 15.00. Το βιβλίο «Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα» θα παρουσιάσουν οι: Πάνος Χριστοδούλου, Διευθυντής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Μαριάννα Ψύχαλου, εκδότρια «Μικρής Σελήνης» και Κούλα Πανάγου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων του «Δικτύου», ενώ θα συμμετάσχει με παρέμβασή της η Αγγελική Ρουμελιώτου, Επιμελήτρια Ανηλίκων – Γ.Γ. Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας.

Μετά την παρουσίαση, θα υλοποιηθεί εργαστήριο για  παιδιά, με τίτλο «Ας φτιάξουμε τη δική μας Πόλη των Δικαιωμάτων» με εμψυχώτριες τις κ. Μαριάννα Ψύχαλου και Κούλα Πανάγου.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα θα ακολουθήσουν εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, γονείς και βιβλιοθηκονόμους. Συγκεκριμένα από τις 13.00 – 14.00 η Ζωή Κοσκινίδου, δημοσιογράφος, ιδρύτρια του ηλεκτρονικού περιοδικού για το παιδικό βιβλίο «Κόκκινη Αλεπού», θα συντονίσει το εργαστήριο με τίτλο «Μεγαλόφωνη Ανάγνωση και βιβλία γνώσης» και από τις 14.00 – 15.00 η Κούλα Πανάγου θα κλείσει το διήμερο φεστιβάλ με το εργαστήριο «Φιλαναγνωσία και ανθρώπινα δικαιώματα».

Αντώνης Παπαθεοδούλου – Antonis Papatheodoulou και τη Myrto Delivoria Painter & Illustrator και να ακούσουμε live τα δικαιώματά μας από την Andriana Babali, τον Γιώργη Χριστοδούλου, τον Dimitris Baslam και τη Λαμπρινή Καρακώστα\Lamprini Karakosta!

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στα εργαστήρια στο τηλέφωνο 27610-32309 ή ηλεκτρονικά στο [email protected].

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής μέχρι και οκτώ ωρών.

Τη διήμερη εκδήλωση συντονίζει η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Φιλιατρών, κ. Γαρυφαλιά Τεριζάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ & ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ καθώς επίσης και των χορηγών: ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ-ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Κυπαρισσία, ΑΥΡΗΛΙΩΝΗΣ-ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ, AGRIKIES COUNTRY RETREAT, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης, Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ», Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών» και ΚΟΚΚΙΚΗ ΑΛΕΠΟΥ, ηλεκτρονικό περιοδικό για το παιδικό βιβλίο.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ