Ελληνικές διακρίσεις στην εικονογράφηση

Τρεις πολύ γνωστοί και αγαπητοί για το έργο τους καλλιτέχνες και εικονογράφοι παιδικών βιβλίων βρίσκονται στις λίστες των υποψηφίων για σημαντικά βραβεία στο εξωτερικό.

Η Ιρις Σαμαρτζή και ο Φίλιππος Φωτιάδης συμπεριλαμβάνονται στους καταλόγους των Global Illustration Award 2018, ενώ η Εφη Λαδά ήταν μία από τους υποψήφιους νικητές στον διαγωνισμό Key Colors Competition 2018.

Η Ιρις Σαμαρτζή είναι υποψήφια στην κατηγορία Εικονογράφηση βιβλίου των με δύο βιβλία, το Στα κύματα της Έλλης του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου  (εκδ. Παπαδόπουλος) και για τη σειρά Ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν (κείμενα – διασκευή: Α. Παπαθεοδούλου – εκδ. Παπαδόπουλος).

Μέρος του έργου του Φίλιππου Φωτιάδη “Κομπάρσοι”

Ο Φίλιππος Φωτιάδης είναι υποψήφιος στην ίδια κατηγορία για τον σχεδιασμό του καταλόγου με έργα που συμπεριλήφθηκαν στην προσωπική του έκθεση με τίτλο Κομπάρσοι. Τα έργα που παρουσιάζονται στον κατάλογο συμμετείχαν στην Art Athina 2018 με την γκαλερί agathi – καrτάλος. Παράλληλα, ο κ. Φωτιάδης είναι υποψήφιος και στην κατηγορία Ανέκδοτο παιδικό εικονοβιβλίο με Τα ασυνόδευτα ζουζούνια, ένα βιβλίο που προέκυψε από τη συνεργασία του καλλιτέχνη με τους μαθητές του νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραϊτη το 2012. Μάθετε περισσότερα για τα Ζουζούνια εδώ

Εικονογράφηση από το βιβλίο “Η ξεχασμένη Κυριακή” της Εφης Λαδά

Τέλος, η Έφη Λαδά ήταν μία από τους 6 υποψήφιους, από ένα μακρύ κατάλογο 423 εικονογράφων που έστειλαν δουλειές τους ώστε να συμμετέχουν στον φετινό διαγωνισμό Key Colors. O διεθνής διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και διοργανώνεται από την Πόλη του Χάσελτ στο Βέλγιο και τον εκδοτικό οίκο Clavis. Η Εφη Λαδά ήταν υποψήφια με το ανέκδοτο βιβλίο της με τίτλο Η ξεχασμένη Κυριακή. Το βραβείο τελικά απονεμήθηκε στη Γερμανίδα Eva Schirdewahn, παρόλα αυτά είναι τεράστια επιτυχία η επιλογή της Ελληνίδας εικονογράφου στη βραχεία λίστα των βραβείων ανάμεσα σε 400 και πλέον καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ