Ενα γράμμα μια ιστορία

Οι έμμετρες ιστορίες της σειράς Ένα γράμμα μια ιστορία που γνωρίσαμε μέσα από την ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης (και αργότερα το κανάλι της στο YouTube) προσφέρονται πλέον δωρεάν με τη μορφή e-book από τη συγγραφέα και τον εκδότη στα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους, που το όνομά τους αρχίζει από το Άλφα έως το Ωμέγα. Η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου έγραψε 24 έμμετρα παραμύθια, όσα και τα γράμματα της αλφαβήτας, και ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ τα εικονογράφησε.

Τα έμμετρα παραμύθια της Σοφίας Μαντουβάλου αποτελούν μια πρώτη γνωριμία του παιδιού με τα γράμματα και τους ήχους της γλώσσας. Οι ιστορίες ειναι σουρεαλιστικές, φανταστικές και ανατρεπτικές. Ο κορμός τους βασίζεται σε λέξεις που αρχίζουν από κάθε γράμμα, ενώ οι ήρωες είναι γεμάτοι ζωντάνια, χιούμορ και φρεσκάδα. Το βιβλίο και η τηλεοπτική σειρά απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και της πρώτης τάξης του Δημοτικού.

Να θυμηθούμε ότι τηλεοπτική εκπομπή ήταν μια παραγωγή του Υπουργείου Παιδείας, προβαλόταν από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση και αποτελούνταν από 14 επεισόδια. Οι ιστορίες ήταν έτσι φτιαγμένες ώστε να συνδυάζουν την παιδαγωγική με την παραμυθική και την τηλεοπτική γλώσσα. Η ιδέα και το σενάριο της σειράς ανήκουν στην κ. Μαντουβάλου, η οποία μαζί με την Βίκυ Παναγοπούλου έκαναν την έρευνα και είχαν την παιδαγωγική επιμέλεια. Τη σκηνοθεσία, τον σχεδιασμό των χαρακτήρων όπως και το animation έκανε ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, ενώ τη μουσική έγραψε ο Δημήτρης Μαραμής.

Το e-book θα το βρείτε εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.