Ενα παιχνίδι ερωτήσεων στην Τήνο

Το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 8 μ.μ., στη μικρή πλατεία των Δύο Χωριών στην Τήνο, η Λώρη Κέζα και η Μαρίζα Ντεκάστρο θα παρουσιάσουν το βιβλίο της πρώτης, Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο (εκδ. Ποταμός). Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Λώρης Κέζα, έχει διοργανωθεί ένα παιχνίδι. Πάνω σε αυτό το παιχνίδι ερωτήσεων και με τη συμμετοχή του κοινού θα βασιστεί η παρουσίαση του παιδικού μυθιστορήματος. Παρόντα στην εκδήλωση θα είναι και τα πρόσωπα που ενέπνευσαν την ιστορία. Πρόκειται για παιδιά που περνούν το καλοκαίρι στα Δυο Χωριά και που μόλις νυχτώσει παίζουν ένα ένα παιχνίδι ερωτήσεων, το παιχνίδι που είναι γνωστό ως «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο». Η ιστορία ξεκινά ανέμελα στην Τήνο, όπου ο ήρωας περνά τις μέρες του κάνοντας σερφ και εκτυλίσσεται στη Σικελία όπου ο μικρός έρχεται σε στενή επαφή με τη Μαφία.

Καλωσόρισμα εκ μέρους του συλλόγου θα απευθύνει ο Βαγγέλης Κουμαριανός, ενώ τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Σύλλογος Δυοχωριανών «Το Γλυστέρνι», το βιβλιοπωλείο «Περί Τήνος» και οι Εκδόσεις Ποταμός.

Στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι θα διατίθενται αντίτυπα του βιβλίου από το βιβλιοπωλείο «Περί Τήνος». Αμέσως μετά θα δωθεί κέρασμα στον χώρο της εκδήλωσης με χορηγούς το Κτήμα Σπυρόπουλου και της εταιρεία τροφίμων Interfood. Το κέρασμα θα δωθεί στο καφενείο «Στο καπάκι» στην πλατεία του χωριού.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα αγόρι γίνεται ο αρχηγός των αρχηγών, το αφεντικό των μαφιόζων και θεωρείται ο πιο άγριος εγκληματίας που έζησε ποτέ στη Σικελία. Ο Βιτόριο γίνεται μαφιόζος χωρίς να το ζητήσει, από ένα οικογενειακό μπλέξιμο, μια κληρονομιά που δεν ξέρει πώς να αρνηθεί. Τον ακολουθεί η φήμη του άγριου δολοφόνου ενώ το μόνο που θέλει είναι να παλεύει με τα κύματα κάνοντας σέρφ. Θα αναγκαστεί να παλέψει με το οργανωμένο έγκλημα αδιαφορώντας για το χρέος που έχει απέναντι στο όνομά του. Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία ενός αγοριού που είναι με το μέρος των κακών ενώ δεν τον ενδιαφέρει να είναι με το μέρος κανενός. Το μόνο που θέλει είναι να βρει ξανά την κανονική του ζωή αλλά για να το πετύχει αυτό πρέπει να καταστρώσει ένα σχέδιο στο οποίο συμμετέχουν άθελά τους πολλοί κάτοικοι της Σικελίας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ