Ενα Σαββατοκύριακο γεμάτο παιδικά βιβλία στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, τρεις συγγραφείς, δύο εικονογράφοι, μία αναπτυξιακή ψυχολόγος και μια μουσειοπαιδαγωγός θα βρεθούν στον ελαιώνα που περιβάλλει το χώρο του διαδικτυακού βιβλιοπωλείου Dadoo.gr για να παρουσιάσουν στους μικρούς φίλους βιβλία που αξίζουν μια θέση στις βιβλιοθήκες μας. Μία οικογένεια σε ένα σπίτι, δυο φίλες, κάποια φαντάσματα, μουσικά όργανα πολλά και νότες, κραγιόνια και παιδιά  θα οδηγήσουν τα βήματά μας μέσα από αναγνώσεις, εικαστικά εργαστήρια, παράλληλες δράσεις και συζητήσεις.

Οι εικονογράφοι Ίρις Σαμαρτζή και η Zafouko Yamamoto, οι συγγραφείς Σοφιάννα Θεοφάνους, Θοδωρής Παπαϊωάννου και Αργυρώ Πιπίνη, η συγγραφέας και μουσικός Ελένη Οικονομίδου και η μουσειολόγος και παιδαγωγός Δέσποινα Τσιπτσέ είναι καλεσμένοι του Dadoo.gr σε ένα διήμερο αφιερώμενο στα παιδικά εικονογραφημένα βιβλία. Ένα διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις και εκπλήξεις για τους αναγνώστες κάθε ηλικίας έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως τα ωραία τα μοιραζόμαστε. Όσοι βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη και στα πέριξ φροντίστε να κλείσετε θέσεις. Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή σας θα βρείτε στο www.dadoo.gr.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν…

Δεν έχουν μείνει παρά μόνο 19 ημέρες για την πιο αγαπημένη γιορτή όλου του χρόνου και οι εκδόσεις Ψυχογιός μας φέρνουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα εικονογραφημένα βιβλία, όχι μόνο χριστουγεννιάτικες ιστορίες, αλλά και βιβλία που μπορούμε να διαβάζουμε όλη τη χρονιά.

«Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση»: Ομαδική έκθεση εικονογράφων

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, στο πλαίσιο του εορτασμού 30 χρόνων λειτουργίας τους και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εικονογράφησης illustradays, διοργανώνουν ομαδική έκθεση εικονογράφων με θέμα «Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση» στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.