Ενα Σαββατοκύριακο γεμάτο παιδικά βιβλία στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, τρεις συγγραφείς, δύο εικονογράφοι, μία αναπτυξιακή ψυχολόγος και μια μουσειοπαιδαγωγός θα βρεθούν στον ελαιώνα που περιβάλλει το χώρο του διαδικτυακού βιβλιοπωλείου Dadoo.gr για να παρουσιάσουν στους μικρούς φίλους βιβλία που αξίζουν μια θέση στις βιβλιοθήκες μας. Μία οικογένεια σε ένα σπίτι, δυο φίλες, κάποια φαντάσματα, μουσικά όργανα πολλά και νότες, κραγιόνια και παιδιά  θα οδηγήσουν τα βήματά μας μέσα από αναγνώσεις, εικαστικά εργαστήρια, παράλληλες δράσεις και συζητήσεις.

Οι εικονογράφοι Ίρις Σαμαρτζή και η Zafouko Yamamoto, οι συγγραφείς Σοφιάννα Θεοφάνους, Θοδωρής Παπαϊωάννου και Αργυρώ Πιπίνη, η συγγραφέας και μουσικός Ελένη Οικονομίδου και η μουσειολόγος και παιδαγωγός Δέσποινα Τσιπτσέ είναι καλεσμένοι του Dadoo.gr σε ένα διήμερο αφιερώμενο στα παιδικά εικονογραφημένα βιβλία. Ένα διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις και εκπλήξεις για τους αναγνώστες κάθε ηλικίας έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως τα ωραία τα μοιραζόμαστε. Όσοι βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη και στα πέριξ φροντίστε να κλείσετε θέσεις. Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή σας θα βρείτε στο www.dadoo.gr.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

H Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια σε αριθμούς

Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες τις BolognaFiere το τετραήμερο 8-11 Απριλίου και πήραν μέρος στην 61η Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των επισκεπτών και συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 31.735, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με τους 28.894 επισκέπτες που βρέθηκαν πέρυσι στην ιταλική πόλη.

Εκθεση αφιερωμένη στο βιβλίο “Η ασημένια ζώνη” των Μέγα-Μπαχά

Mε αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει από την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 την περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη», στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.

Τρία νέα βιβλία, τρεις μαγικές ιστορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να μπορείς να μοιράζεσαι ωραίες ιστορίες με τα παιδιά. Και οι τελευταίες προσθήκες στο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός μας δίνουν τη δυνατότητα να διαβάσουμε τρία εξαιρετικά εικονογραφημένα βιβλία, γεμάτα χρώματα, υπέροχες εικόνες αλλά και το κυριότερο, ιστορίες που είναι σίγουρο πως θα γίνουν οι αγαπημένες των παιδιών.