Ενας γάτος μια φορά

gatos

Συγγραφείς: Κώστας Μάγος – Γεωργία Γκανάτσιου

Μουσική – στίχοι τραγουδιών: Τατιάνα Ζωγράφου

Εικονογράφηση: Βασίλης Παπατσαρούχας

Εκδόσεις: Εν Πλώ

Χρονιά έκδοσης: 2009

Ηλικίες: 3+

 

Βιβλία για τη διαφορετικότητα υπάρχουν πολλά. Ομως ο κόκκινος γάτος, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας του Κώστα Μάγου και της Γεωργίας Γκανάτσιου έχει κάτι το… διαφορετικό. Εχει το ταλέντο να μαθαίνει στα παιδιά την ομορφιά του να είναι κανείς αλλιώτικος. Χρησιμοποιώντας τις μουσικές και τα τραγούδια της Τατιάνας Ζωγράφου, ο κόκκινος γάτος, που το μονο που θέλει είναι να παίζει με τα άλλα γατιά της γειτονιάς, γίνεται δάσκαλος που μαθαίνει στις άλλες γάτες που τον αποφεύγουν πως δεν είναι αυτός διαφορετικός, όλοι είμαστε διαφορετικοί. Κανείς δεν μοιάζει με τον διπλανό του κι όμως όλοι είμαστε όμορφοι.

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD που περιλαμβάνει την αφήγηση της ιστορίας του κόκκινου γάτου, τα τραγούδια της Τ. Ζωγράφου που παρεμβάλονται στην αφήγηση και τρία τραγούδια στο τέλος που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε παράφορα γρίλους, κατσαρίδες, ακρίδες και αράχνες!

Τους διαφορετικούς ήρωες της ιστορίας υποδύονται και τραγουδούν ο βαρύτονος Τάσος Αποστόλου, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, αλλά και οι: Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Δάφνη Πανουργιά, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Δημήτρης Μπουζάνης, Λίλα Πατρόκλου, Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Κατερίνα Κανελλοπούλου. Μαζί τους, και η Παιδική Χορωδία των Αρσακείων και Τοσιτσείων Σχολείων υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη και μια εξαιρετική ορχήστρα (Β. Ζωγράφος, Π. Κανελλόπουλος, Α. Κουντούρη, Δ. Μπουζάνης, Κ. Παπαγεωργίου, Μ. Πορφύρης, Α. Σιγαλός) που συμπληρώνεται από φοιτήτριες της Μουσικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με εμψυχωτή τους τον καθηγητή τους Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Την ενορχήστρωση έκανε ο Δημήτρης Μπουζάνης.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.