Ενας γάτος μια φορά

gatos

Συγγραφείς: Κώστας Μάγος – Γεωργία Γκανάτσιου

Μουσική – στίχοι τραγουδιών: Τατιάνα Ζωγράφου

Εικονογράφηση: Βασίλης Παπατσαρούχας

Εκδόσεις: Εν Πλώ

Χρονιά έκδοσης: 2009

Ηλικίες: 3+

 

Βιβλία για τη διαφορετικότητα υπάρχουν πολλά. Ομως ο κόκκινος γάτος, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας του Κώστα Μάγου και της Γεωργίας Γκανάτσιου έχει κάτι το… διαφορετικό. Εχει το ταλέντο να μαθαίνει στα παιδιά την ομορφιά του να είναι κανείς αλλιώτικος. Χρησιμοποιώντας τις μουσικές και τα τραγούδια της Τατιάνας Ζωγράφου, ο κόκκινος γάτος, που το μονο που θέλει είναι να παίζει με τα άλλα γατιά της γειτονιάς, γίνεται δάσκαλος που μαθαίνει στις άλλες γάτες που τον αποφεύγουν πως δεν είναι αυτός διαφορετικός, όλοι είμαστε διαφορετικοί. Κανείς δεν μοιάζει με τον διπλανό του κι όμως όλοι είμαστε όμορφοι.

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD που περιλαμβάνει την αφήγηση της ιστορίας του κόκκινου γάτου, τα τραγούδια της Τ. Ζωγράφου που παρεμβάλονται στην αφήγηση και τρία τραγούδια στο τέλος που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε παράφορα γρίλους, κατσαρίδες, ακρίδες και αράχνες!

Τους διαφορετικούς ήρωες της ιστορίας υποδύονται και τραγουδούν ο βαρύτονος Τάσος Αποστόλου, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, αλλά και οι: Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Δάφνη Πανουργιά, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Δημήτρης Μπουζάνης, Λίλα Πατρόκλου, Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Κατερίνα Κανελλοπούλου. Μαζί τους, και η Παιδική Χορωδία των Αρσακείων και Τοσιτσείων Σχολείων υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη και μια εξαιρετική ορχήστρα (Β. Ζωγράφος, Π. Κανελλόπουλος, Α. Κουντούρη, Δ. Μπουζάνης, Κ. Παπαγεωργίου, Μ. Πορφύρης, Α. Σιγαλός) που συμπληρώνεται από φοιτήτριες της Μουσικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με εμψυχωτή τους τον καθηγητή τους Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Την ενορχήστρωση έκανε ο Δημήτρης Μπουζάνης.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ