Επανάσταση τώρα! Διαγωνισμός συγγραφής και εικονογράφησης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, το Fantasy Festival διοργανώνει διαγωνισμό διηγήματος και εικονογράφησης και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους συγγραφείς να λάβουν μέρος γράφοντας ένα διήγημα φαντασίας που θα ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους. Τίτλος του διαγωνισμού και θέμα των κειμένων: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ! / REVOLUTION IS NOW! Εξερευνούμε την έννοια της επανάστασης ως ιδέα, ως κοινωνικό φαινόμενο που μπορεί να μεταβάλει μια παγιωμένη κατάσταση που θεωρείται δεσμευτική ή/και καταπιεστική, ως ριζική καινοτομία, ως εφηβική έξαψη, κτλ. Ψάχνουμε τη ψυχική δύναμη και τη θέληση που πηγάζει μέσα από τον άνθρωπο και μπορεί να αλλάξει ολοσχερώς τη ζωή του και τις σαρωτικές συνέπειες που επιφέρει μια εκ βάθρων μεταβολή.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Ιανουρίου και θα διαρκέσει ως τις 25 Απριλίου 2021. Υπάρχουν τρία έπαθλα για τους συγγραφείς που θα διακριθούν, τα οποία συνοδεύονται από χρηματικά ποσά και έπαινο διάκρισης. Τα 10 καλύτερα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε συλλογή που θα εκδοθεί από τους διοργανωτές, η οποία θα περιλαμβάνει και τις καλύτερες εικονογραφήσεις από το διαγωνισμό εικονογράφησης MAGIC BRUSH ILLUSTRATION CONTEST που διεξάγεται ταυτόχρονα και έχει την ίδια θεματική.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.fantasyfestival.gr. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.