Επανάσταση τώρα! Διαγωνισμός συγγραφής και εικονογράφησης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, το Fantasy Festival διοργανώνει διαγωνισμό διηγήματος και εικονογράφησης και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους συγγραφείς να λάβουν μέρος γράφοντας ένα διήγημα φαντασίας που θα ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους. Τίτλος του διαγωνισμού και θέμα των κειμένων: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ! / REVOLUTION IS NOW! Εξερευνούμε την έννοια της επανάστασης ως ιδέα, ως κοινωνικό φαινόμενο που μπορεί να μεταβάλει μια παγιωμένη κατάσταση που θεωρείται δεσμευτική ή/και καταπιεστική, ως ριζική καινοτομία, ως εφηβική έξαψη, κτλ. Ψάχνουμε τη ψυχική δύναμη και τη θέληση που πηγάζει μέσα από τον άνθρωπο και μπορεί να αλλάξει ολοσχερώς τη ζωή του και τις σαρωτικές συνέπειες που επιφέρει μια εκ βάθρων μεταβολή.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Ιανουρίου και θα διαρκέσει ως τις 25 Απριλίου 2021. Υπάρχουν τρία έπαθλα για τους συγγραφείς που θα διακριθούν, τα οποία συνοδεύονται από χρηματικά ποσά και έπαινο διάκρισης. Τα 10 καλύτερα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε συλλογή που θα εκδοθεί από τους διοργανωτές, η οποία θα περιλαμβάνει και τις καλύτερες εικονογραφήσεις από το διαγωνισμό εικονογράφησης MAGIC BRUSH ILLUSTRATION CONTEST που διεξάγεται ταυτόχρονα και έχει την ίδια θεματική.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.fantasyfestival.gr. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που