Έρχεται κύμα βιβλίων

Το Library4all οργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά το bookwave, το κύμα βιβλίων που με τη βοήθεια όλων μεγαλώνει κάθε χρονιά όλο και περισσότερο και βοηθάει να εμπλουτιστούν με καινούργια βιβλία όλο και περισσότερες βιβλιοθήκες δημόσιων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της χώρας.

Το Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία. Ο ρόλος του Library4all είναι να λαμβάνει ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους. Κάθε χρόνο διοργανώνει ένα κύμα βιβλίων, το bookwave για να συγκεντρώσει σε μικρότερο διάστημα μεγαλύτερο αριθμό βιβλίων.

Η φετινή διοργάνωση έχει ως στόχο τη συγκέντρωση ακόμα περισσότερων βιβλίων για νηπιαγωγεία που παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε βιβλία. Ήδη 230 νηπιαγωγεία περιμένουν καρτερικά να εμπλουτίσουν τη σχολική τους βιβλιοθήκη. Ο κύριος σκοπός είναι να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη πρόσβαση των παιδιών σε βιβλία, εμπλουτίζοντας με τον πιο ουσιαστικό τρόπο βιβλιοθήκες. Μέχρι σήμερα το Library4all έχει προσφέρει 67.000 βιβλία σε 1.450 σχολεία στην Ελλάδα.

Η Κόκκινη Aλεπού, το online περιοδικό για το παιδικό βιβλίο, στηρίζει και φέτος το bookwave και το Library4all.

Περισσότερες πληροφορίες για το bookwave 2019 και το πώς μπορούν τα σχολεία να βοηθήσουν θα βρείτε εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.