Έρχεται το μεγάλο κύμα βιβλίων

Έφτασε και φέτος η ώρα του bookwave 2020. Το φετινό κύμα βιβλίων θα πραγματοποιηθεί για έβδομη χρονιά στο Μουσείο Μπενάκη, κτήριο οδού Πειραιώς, από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2020.

Η διοργάνωση αυτής της χρονιάς έχει ως στόχο τη συγκέντρωση ακόμα περισσότερων βιβλίων για νηπιαγωγεία που παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις. Ήδη, 200 Νηπιαγωγεία περιμένουν καρτερικά να εμπλουτίσουν τη σχολική τους βιβλιοθήκη.

Από το 2013 μέχρι σήμερα το Library4all έχει προσφέρει περισσότερα από 76.000 βιβλία σε 1.850 βιβλιοθήκες σχολείων στην Αττική και την περιφέρεια. Βιβλία έχουν ταξιδέψει στα ελληνικά σχολεία στην Ίμβρο, στην Κωνσταντινούπολη, στο Κατάρ, στην Τιφλίδα, στο Cambridge και στη Νέα Υόρκη. Επίσης, 100.000 βιβλία έχουν προσφερθεί σε διάφορους φορείς σε όλη την Ελλάδα και 500 βιβλία σε έξι Παιδιατρικά Νοσοκομεία. Πρέπει να αναφερθεί ότι, από την αρχή ήδη της προσφυγικής κρίσης, το Library4all φροντίζει και στέλνει ξενόγλωσσα βιβλία, κυρίως στην αγγλική και την αραβική γλώσσα, σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και σε σχολεία που φοιτούν προσφυγόπουλα.

Πώς μπορώ να συνεισφέρω; Αν είστε σχολείο και επιθυμείτε να στηρίξετε το bookwave 2020; Μπορείτε να διοργανώσετε το δικό σας “κύμα βιβλίων” στο σχολείο σας και να συγκεντρώσετε καινούρια ή σχεδόν καινούρια βιβλία, κατάλληλα για παιδιά 4-6 ετών. Φέτος ζητάμε κυρίως καινούρια ή σχεδόν καινούρια παραμύθια/εικονογραφημένα βιβλία, λόγω των πολλών αιτήσεων που έχουμε από νηπιαγωγεία σε κάθε γωνιά της χώρας.

Αν είστε ιδιώτης, πριν στείλετε τα βιβλία με τα οποία επιθυμείτε να γίνετε μέρος του μεγάλου κύματος, επικοινωνήστε με το [email protected] για να σας δωθούν περισσότερες πληροφορίες για την αποστολή του δέματός σας.

Ημερομηνία και τόπος παράδοσης των βιβλίων: Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς.

Το bookwave 2020

Η Κόκκινη Αλεπού, το ηλεκτρονικό περιοδικό για το παιδικό βιβλίο, είναι Χορηγός Επικοινωνίας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που