Εργαστήρι συγγραφής στο σπίτι των παιχνιδιών

Τα παιχνίδια του Μουσείου Μπενάκη γίνονται η έμπνευση για ένα εργαστήρι συγγραφής για παιδιά. Κάθε παιχνίδι, από αυτά της αρχαιότητας μέχρι τα πιο σύγχρονα, κουβαλάει τις δικές του ιστορίες και έχει τον μοναδικό του τρόπο σύνδεσης με την παιδική φαντασία. Ενεργοποιώντας την έμφυτη αγάπη των παιδιών για τις ιστορίες, την περιέργεια και τη φυσική τους δημιουργικότητα η ομάδα των παιδιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα μεταμορφώνονται σε μικρούς συγγραφείς-εξερευνητές του Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών.

Στις συναντήσεις των παιδιών με την υπεύθυνη του εργαστηρίου, τη συγγραφέα Νάντια Δρακούλα, μέσα από την περιήγηση στο Μουσείο και τη γνωριμία με τα εκθέματά του, εξοικειωνόνται με τεχνικές δημιουργικής γραφής, πειραματίζονται με τον γραπτό και αφηγηματικό λόγο, δημιουργούν τους ήρωές και συνθέτουν το δικό τους διήγημα.  

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Νάντια Δρακούλα, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός.

Ώρες: 12:00 – 13:30

Αναλυτικά οι ημερομηνίες
4 & 18 Νοεμβρίου 2023
2 & 16 Δεκεμβρίου 2023
13 & 27 Ιανουαρίου 2024
10 & 24 Φεβρουαρίου 2024 
9 & 30 Μαρτίου 2024 
13 & 27 Απριλίου 2024

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

«Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση»: Ομαδική έκθεση εικονογράφων

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, στο πλαίσιο του εορτασμού 30 χρόνων λειτουργίας τους και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εικονογράφησης illustradays, διοργανώνουν ομαδική έκθεση εικονογράφων με θέμα «Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση» στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.

Μήνας ποίησης στο Παιδικό Μουσείο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων, οι εκδόσεις Ικαρος γιορτάζουν την ποίηση στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Τέσσερα Σάββατα αφιερωμένα σε αγαπημένους ποιητές, γεμάτα δράσεις, δημιουργικότητα & παιχνίδια.