Εργαστήρι συγγραφής στο σπίτι των παιχνιδιών

Τα παιχνίδια του Μουσείου Μπενάκη γίνονται η έμπνευση για ένα εργαστήρι συγγραφής για παιδιά. Κάθε παιχνίδι, από αυτά της αρχαιότητας μέχρι τα πιο σύγχρονα, κουβαλάει τις δικές του ιστορίες και έχει τον μοναδικό του τρόπο σύνδεσης με την παιδική φαντασία. Ενεργοποιώντας την έμφυτη αγάπη των παιδιών για τις ιστορίες, την περιέργεια και τη φυσική τους δημιουργικότητα η ομάδα των παιδιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα μεταμορφώνονται σε μικρούς συγγραφείς-εξερευνητές του Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών.

Στις συναντήσεις των παιδιών με την υπεύθυνη του εργαστηρίου, τη συγγραφέα Νάντια Δρακούλα, μέσα από την περιήγηση στο Μουσείο και τη γνωριμία με τα εκθέματά του, εξοικειωνόνται με τεχνικές δημιουργικής γραφής, πειραματίζονται με τον γραπτό και αφηγηματικό λόγο, δημιουργούν τους ήρωές και συνθέτουν το δικό τους διήγημα.  

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Νάντια Δρακούλα, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός.

Ώρες: 12:00 – 13:30

Αναλυτικά οι ημερομηνίες
4 & 18 Νοεμβρίου 2023
2 & 16 Δεκεμβρίου 2023
13 & 27 Ιανουαρίου 2024
10 & 24 Φεβρουαρίου 2024 
9 & 30 Μαρτίου 2024 
13 & 27 Απριλίου 2024

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

H Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια σε αριθμούς

Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες τις BolognaFiere το τετραήμερο 8-11 Απριλίου και πήραν μέρος στην 61η Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των επισκεπτών και συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 31.735, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με τους 28.894 επισκέπτες που βρέθηκαν πέρυσι στην ιταλική πόλη.

Εκθεση αφιερωμένη στο βιβλίο “Η ασημένια ζώνη” των Μέγα-Μπαχά

Mε αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει από την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 την περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη», στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.

Τρία νέα βιβλία, τρεις μαγικές ιστορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να μπορείς να μοιράζεσαι ωραίες ιστορίες με τα παιδιά. Και οι τελευταίες προσθήκες στο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός μας δίνουν τη δυνατότητα να διαβάσουμε τρία εξαιρετικά εικονογραφημένα βιβλία, γεμάτα χρώματα, υπέροχες εικόνες αλλά και το κυριότερο, ιστορίες που είναι σίγουρο πως θα γίνουν οι αγαπημένες των παιδιών.