Εργαστήριο δημιουργικής γραφής από τον Φώτη Δούσο

«Γιατί άραγε η αριστοτελική έννοια της “περιπέτειας” δε διδάσκεται στα μικρά παιδιά στον ίδιο βαθμό που διδάσκεται η λιγότερο μαγική γεωμετρική έννοια της υποτείνουσας του ορθογώνιου τριγώνου;» αναρωτιέται ο ψυχολόγος Jerome Bruner. Είναι ένα ερώτημα που μας ωθεί να συλλογιστούμε τα οφέλη της δημιουργικής γραφής μέσα στο πλαίσιο της ευρύτερης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Και αυτά είναι σίγουρα πολλά και σημαντικά.

Το ελεύθερο γράψιμο, που έρχεται σε αντίθεση με το κατευθυνόμενο γράψιμο του επίσημου σχολικού προγράμματος, έχει μια ιαματική διάσταση και πυροδοτεί τη δημιουργικότητα προς πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις. Λέγοντας «ελεύθερο» γράψιμο δεν εννοούμε φυσικά κάποιου είδους ασυδοσία. Όπως και το παιχνίδι, η γραφή έχει τους δικούς της κανόνες και τις δικές της αρχές. Μέσα από το ασφαλές πλαίσιο των δομών της μας οδηγεί όμως σε έναν δρόμο προσωπικής μεταμόρφωσης και αυτοαποκάλυψης. 

Σε αυτό το εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά θα δούμε πώς η τεχνική μας βοηθάει να διαμορφώσουμε το στυλ μας και θα ανακαλύψουμε ποιες είναι οι ιστορίες που θέλουμε πραγματικά να πούμε.

Ηλικίες: 8-12 ετών
Πότε: Κάθε Σάββατο 11.00-12.00 & 12.00-13.00 διαδικτυκά
Εισηγητής: Φώτης Δούσος
Περισσότερες πληροφορίες στο [email protected]

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που