Εργαστήριο δημιουργικής γραφής από τον Φώτη Δούσο

«Γιατί άραγε η αριστοτελική έννοια της “περιπέτειας” δε διδάσκεται στα μικρά παιδιά στον ίδιο βαθμό που διδάσκεται η λιγότερο μαγική γεωμετρική έννοια της υποτείνουσας του ορθογώνιου τριγώνου;» αναρωτιέται ο ψυχολόγος Jerome Bruner. Είναι ένα ερώτημα που μας ωθεί να συλλογιστούμε τα οφέλη της δημιουργικής γραφής μέσα στο πλαίσιο της ευρύτερης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Και αυτά είναι σίγουρα πολλά και σημαντικά.

Το ελεύθερο γράψιμο, που έρχεται σε αντίθεση με το κατευθυνόμενο γράψιμο του επίσημου σχολικού προγράμματος, έχει μια ιαματική διάσταση και πυροδοτεί τη δημιουργικότητα προς πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις. Λέγοντας «ελεύθερο» γράψιμο δεν εννοούμε φυσικά κάποιου είδους ασυδοσία. Όπως και το παιχνίδι, η γραφή έχει τους δικούς της κανόνες και τις δικές της αρχές. Μέσα από το ασφαλές πλαίσιο των δομών της μας οδηγεί όμως σε έναν δρόμο προσωπικής μεταμόρφωσης και αυτοαποκάλυψης. 

Σε αυτό το εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά θα δούμε πώς η τεχνική μας βοηθάει να διαμορφώσουμε το στυλ μας και θα ανακαλύψουμε ποιες είναι οι ιστορίες που θέλουμε πραγματικά να πούμε.

Ηλικίες: 8-12 ετών
Πότε: Κάθε Σάββατο 11.00-12.00 & 12.00-13.00 διαδικτυκά
Εισηγητής: Φώτης Δούσος
Περισσότερες πληροφορίες στο [email protected]

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

To πρώτο βιβλίο γνώσεων από τoν Chris Haughton έρχεται τον Σεπτέμβριο

Το πρώτο βιβλίο γνώσεων του συγγραφέα και εικονογράφου των μπεστ σέλερ “Χάθηκα!”, “Ωχ, όχι Τζορτζ” και “Σσσ, έχουμε σχέδιο”, Chris Haughton, έρχεται τον Σεπτέμβριο από τον εκδοτικό DK Kids (Dorling Kindersley) και εξερευνά την ιστορία της πληροφορίας καθόλη τη διάρκεια της ανθρώπινης πορείας.

“Το αγόρι στο θεωρείο” στη λίστα της IBBY

Το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση “Το αγόρι στο θεωρείο” συμπεριλήφθηκε στη λίστα της ΙΒΒΥ ως ένα από τα 20 βιβλία της παγκόσμιας παραγωγής που ο φορέας θεωρεί ότι αξίζουν να μεταφραστούν.