Εσένα ποια είναι η γνώμη σου;

Σου άρεσε το βιβλίο που διάβασες ή μήπως όχι; Τι θα έλεγες αν ήξερες πως πλέον έχεις τη δυνατότητα να εκφράσεις την άποψή σου γραπτώς; Ναι, ακόμα και αν δεν σου άρεσε το βιβλίο που μόλις διάβασες! Εμείς πάντως θέλουμε πολύ να τη διαβάσουμε!

Αν είσαι από 8 έως 15 ετών, αγαπάς το διάβασμα, αλλά και το γράψιμο και θες να πεις τη γνώμη σου, η “Κόκκινη Αλεπού” περιμένει με χαρά να τη διαβάσει και να τη δημοσιεύσει! Γράψε δυο σειρές ή και μια ολόκληρη παράγραφο στην οποία θα εξηγείς τους λόγους για τους οποίους σου άρεσε ή δεν σου άρεσε ένα βιβλίο. Σου άρεσε γιατί είχε πλάκα, σε έκανε να γελάς, σου άρεσε γιατί είχε μυστήριο και δεν σε άφηνε να το αφήσεις εύκολα κάτω, σου αρέσει γιατί είναι μέρος μιας σειράς που αγαπάς πολύ ή μήπως σου φάνηκε βαρετό, είχε πολλές άγνωστες λέξεις, σε δυσκόλεψε, σε έκανε να ρολάρεις τα μάτια σου προς τα πάνω; Ο,τι και να συνέβη, θέλουμε πολύ να μάθουμε τις σκέψεις σου, γιατί είναι σημαντικές!

Το συγκεκριμένο project μπορεί πολύ εύκολα να δουλευτεί και μέσα σε τάξεις. Οπότε, αν είσαι δάσκαλος/καθηγητής σε τάξη που δουλεύετε βιβλία μαζί με τα παιδιά, βιβλιοθηκονόμος ή υπεύθυνος βιβλιοθήκης που εκπονείς προγράμματα φιλαναγνωσίας και ψάχνεις να βρεις ενδιαφέροντες τρόπους για την εξάσκηση της γραφής, τότε οι κριτικές των παιδιών της τάξης ή της ομάδας σου είναι κάτι παραπάνω από ευπρόδεκτες.

Στείλτε μας λοιπόν την κριτική για τα βιβλία που διαβάσατε, πείτε μας τι σας άρεσε, τι δεν σας άρεσε και για ποιους λόγους φυσικά (πάντα εμπεριστατωμένα!), κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε στη νέα μας στήλη “Μικρή Κόκκινη Αλεπού“.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Αναφέρουμε πάντα τον τίτλο του βιβλίου, τον/την συγγραφέα, τον/την εικονογράφο αν υπάρχει, τον/την μεταφραστή/τρια, τον εκδοτικό οίκο, καθώς και τη χρονιά έκδοσης. Μαζί με το κείμενο μας στέλνετε και μια φωτογραφία του βιβλίου.

Σημείωση: Οι κριτικές των παιδιών θα δημοσιεύονται με την αναφορά μόνο των αρχικών των ονομάτων τους και την ηλικία τους (πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους που θα μας στέλνουν τα κείμενά τους), ενώ τα κείμενα που θα λάβουμε από τάξεις, σχολεία ή βιβλιοθήκες θα αναφέρουν και το όνομα του υπεύθυνού τους, το σχολείο τους ή τη βιβλιοθήκη τους.

Περιμένουμε τις κριτικές σας στο email [email protected], σε αρχείο word, με την ένδειξη “Για τη στήλη Μικρή Κόκκινη Αλεπού”.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάστε ακόμα