Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων: οι εκδηλώσεις

Τα μικρά βιβλιοπωλεία γιορτάζουν την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023 με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων!

Πάνω από 100 μικρά βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα γιορτάζουν από τις 22 έως τις 27 Μαΐου την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων ανοιχτό για όλους και όλες. Για μια εβδομάδα τα μικρά βιβλιοπωλεία φιλοξενούν μοναδικές δράσεις για βιβλία και υποδέχονται αγαπημένους και αγαπημένες συγγραφείς και εικονογράφους. Συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και αφιερώματα είναι μόνο μερικά από τα διαφορετικά είδη των εκδηλώσεων, ενώ από το πρόγραμμα δεν λείπουν η μουσική, οι προβολές και τα πάρτι.

Παράλληλα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων για ενήλικες, τα μικρά βιβλιοπωλεία έχουν επιμεληθεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα ειδικά για παιδιά. Έτσι, σε όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων τους μικρούς αναγνώστες και τις μικρές αναγνώστριες περιμένουν δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και αφηγήσεις παραμυθιών.

Ανάμεσα στους συγγραφείς που θα συναντήσουμε στα μικρά βιβλιοπωλεία είναι η Λένα Διβάνη, ο Γιάννης Μακριδάκης, η Αλκυόνη Παπαδάκη, ο Γιώργος- Ίκαρος Μπαμπασάκης, ο Νικόλας Σεβαστάκης, ο Πάνος Σταθογιάννης, η Έρη Ρίτσου, η Γιώτα Τεμπρίδου, η Ευλαμπία Τσιρέλη, η Ελένη Ανδρεάδη κ.α. Θα παρουσιάσουν τα νέα τους βιβλία ενώ αρκετοί θα γίνουν βιβλιοπώλες και βιβλιοπώλισσες για μια μέρα, δηλαδη, θα συναντήσουν αναγνώστες και αναγνώστριες, θα τους προτείνουν νέα αναγνώσματα και θα υπογράψουν τα δικά τους βιβλία. 

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκονται νέοι και νέες δημιουργοί αλλά και σύγχρονες προκλήσεις, όπως η κλιματική κρίση. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε φωνές, ιστορίες και ταυτότητες που δεν εκπροσωπούνται εξίσου και αντιμετωπίζουν διακρίσεις σε πολλαπλά μέτωπα της καθημερινής ζωής. 

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια ανοιχτή γιορτή στα μικρά βιβλιοπωλεία της κάθε γειτονιάς. Στόχος της είναι να ενδυναμώσει τη σχέση των ανθρώπων με τα μικρά βιβλιοπωλεία και να τα αναδείξει ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των τοπικών κοινοτήτων. Πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στο  πλαίσιο της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023 πρόκειται να πραγματοποιηθούν περίπου 150 εκδηλώσεις για βιβλία.

Την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων διοργανώνει το LITTLE BOOKSTORES. Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023 πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπάρχει διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ