Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας στη Λάρισα

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας διοργανώνουν φέτος με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου, στις 2 Απριλίου, την «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας».
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να προσεγγίσουν τα παιδιά το βιβλίο και την ανάγνωση γενικότερα, να εξοικειωθούν με τη λογοτεχνία ως πηγή ευχαρίστησης, γνώσης και εσωτερικής εμπειρίας, να γνωρίσουν δημιουργούς και να έλθουν σε επαφή με τη διαδικασία και την εμπειρία της λογοτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα θα επισκέπτονται το χώρο των βιβλιοθηκών και θα μαθαίνουν για τον τρόπο λειτουργίας και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, παιδικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Λαρισαίων και θα πραγματοποιηθούν από 3 έως 7 Απριλίου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, στις Βιβλιοθήκες των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, στους Παιδικούς Σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ και στη Δημοτική Πινακοθήκη. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν είκοσι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας: Αγγελική Βαρελλά, Μαρούλα Κλιάφα, Ηρώ Παπαμόσχου, Βάσω Ψαράκη, Χριστίνα Φραγκεσκάκη, Ελένη Γεωργοστάθη, Ελένη Αναστασοπούλου, Γιώτα Φώτου, Βαγγέλης Κολώνας, Κατερίνα Αναγνώστου, Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου, Δέσποινα Γκουτζολίκα, Βεατρίκη Σαϊας-Μαγρίζου, Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, Εύη Γίτσα, Ιωάννα Γιαννακοπούλου, Χριστίνα Γιολδάση-Τσαούση, Βασίλης Καραβίδας, Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου και Λίνα Μουσιώνη.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο οι μαθητές θα μπορούν να επισκεφτούν και την Έκθεση Ζωγραφικής των Παιδικών Τμημάτων των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, που θα λειτουργεί στο 2ο όροφο, στην αίθουσα Τεχνών «Τάκης Τλούπας», ενώ θα απασχοληθούν από τους δασκάλους των Λεσχών Πολιτισμού με εικαστικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι. Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ και εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

To πρώτο βιβλίο γνώσεων από τoν Chris Haughton έρχεται τον Σεπτέμβριο

Το πρώτο βιβλίο γνώσεων του συγγραφέα και εικονογράφου των μπεστ σέλερ “Χάθηκα!”, “Ωχ, όχι Τζορτζ” και “Σσσ, έχουμε σχέδιο”, Chris Haughton, έρχεται τον Σεπτέμβριο από τον εκδοτικό DK Kids (Dorling Kindersley) και εξερευνά την ιστορία της πληροφορίας καθόλη τη διάρκεια της ανθρώπινης πορείας.

“Το αγόρι στο θεωρείο” στη λίστα της IBBY

Το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση “Το αγόρι στο θεωρείο” συμπεριλήφθηκε στη λίστα της ΙΒΒΥ ως ένα από τα 20 βιβλία της παγκόσμιας παραγωγής που ο φορέας θεωρεί ότι αξίζουν να μεταφραστούν.