Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας στη Λάρισα

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας διοργανώνουν φέτος με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου, στις 2 Απριλίου, την «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας».
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να προσεγγίσουν τα παιδιά το βιβλίο και την ανάγνωση γενικότερα, να εξοικειωθούν με τη λογοτεχνία ως πηγή ευχαρίστησης, γνώσης και εσωτερικής εμπειρίας, να γνωρίσουν δημιουργούς και να έλθουν σε επαφή με τη διαδικασία και την εμπειρία της λογοτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα θα επισκέπτονται το χώρο των βιβλιοθηκών και θα μαθαίνουν για τον τρόπο λειτουργίας και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, παιδικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Λαρισαίων και θα πραγματοποιηθούν από 3 έως 7 Απριλίου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, στις Βιβλιοθήκες των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, στους Παιδικούς Σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ και στη Δημοτική Πινακοθήκη. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν είκοσι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας: Αγγελική Βαρελλά, Μαρούλα Κλιάφα, Ηρώ Παπαμόσχου, Βάσω Ψαράκη, Χριστίνα Φραγκεσκάκη, Ελένη Γεωργοστάθη, Ελένη Αναστασοπούλου, Γιώτα Φώτου, Βαγγέλης Κολώνας, Κατερίνα Αναγνώστου, Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου, Δέσποινα Γκουτζολίκα, Βεατρίκη Σαϊας-Μαγρίζου, Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, Εύη Γίτσα, Ιωάννα Γιαννακοπούλου, Χριστίνα Γιολδάση-Τσαούση, Βασίλης Καραβίδας, Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου και Λίνα Μουσιώνη.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο οι μαθητές θα μπορούν να επισκεφτούν και την Έκθεση Ζωγραφικής των Παιδικών Τμημάτων των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, που θα λειτουργεί στο 2ο όροφο, στην αίθουσα Τεχνών «Τάκης Τλούπας», ενώ θα απασχοληθούν από τους δασκάλους των Λεσχών Πολιτισμού με εικαστικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι. Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ και εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που