Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας στη Λάρισα

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας διοργανώνουν φέτος με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου, στις 2 Απριλίου, την «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας».
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να προσεγγίσουν τα παιδιά το βιβλίο και την ανάγνωση γενικότερα, να εξοικειωθούν με τη λογοτεχνία ως πηγή ευχαρίστησης, γνώσης και εσωτερικής εμπειρίας, να γνωρίσουν δημιουργούς και να έλθουν σε επαφή με τη διαδικασία και την εμπειρία της λογοτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα θα επισκέπτονται το χώρο των βιβλιοθηκών και θα μαθαίνουν για τον τρόπο λειτουργίας και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, παιδικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Λαρισαίων και θα πραγματοποιηθούν από 3 έως 7 Απριλίου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, στις Βιβλιοθήκες των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, στους Παιδικούς Σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ και στη Δημοτική Πινακοθήκη. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν είκοσι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας: Αγγελική Βαρελλά, Μαρούλα Κλιάφα, Ηρώ Παπαμόσχου, Βάσω Ψαράκη, Χριστίνα Φραγκεσκάκη, Ελένη Γεωργοστάθη, Ελένη Αναστασοπούλου, Γιώτα Φώτου, Βαγγέλης Κολώνας, Κατερίνα Αναγνώστου, Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου, Δέσποινα Γκουτζολίκα, Βεατρίκη Σαϊας-Μαγρίζου, Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, Εύη Γίτσα, Ιωάννα Γιαννακοπούλου, Χριστίνα Γιολδάση-Τσαούση, Βασίλης Καραβίδας, Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου και Λίνα Μουσιώνη.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο οι μαθητές θα μπορούν να επισκεφτούν και την Έκθεση Ζωγραφικής των Παιδικών Τμημάτων των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, που θα λειτουργεί στο 2ο όροφο, στην αίθουσα Τεχνών «Τάκης Τλούπας», ενώ θα απασχοληθούν από τους δασκάλους των Λεσχών Πολιτισμού με εικαστικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι. Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ και εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.