Φαιναreading: στις 14 Φεβρουαρίου χαρίζουμε βιβλία στην Φαιναρέτη

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φαιναρέτη» συνεργάζεται με τη βιβλιοφιλική πλατφόρμα NextBookThing.com στην οργάνωση της δράσης «Φαιναreading: Τα βιβλία κοντά μας», με στόχο τη συγκέντρωση βιβλίων που πραγματεύονται θέματα όπως η μητρότητα, η εγκυμοσύνη, η πατρότητα, η οικογένεια και το παιδί, ώστε να δημιουργηθεί μια θεματική βιβλιοθήκη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας του οργανισμού, στη Νέα Σμύρνη, στην Αθήνα.

Βασικός στόχος είναι να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε έγκυρες και χρήσιμες πληροφορίες στις περισσότερες από 1.800 έγκυες, νέες μητέρες και πατέρες που έρχονται ετησίως στη Φαιναρέτη για να υποστηριχθούν στον γονικό τους ρόλο. Καθώς οι νέοι γονείς αντιμετωπίζουν αλλαγές στη ζωή τους, στις σχέσεις και στον εαυτό τους, δημιουργούνται πολλά ερωτήματα και αίσθηση ευθύνης για τη νέα ζωή που φέρνουν στον κόσμο. Εκτός από τις ψυχικές δυσκολίες, αναζητούν πληροφορίες σχετικά με το ζευγάρι, το πρώτο παιδί, τη διατροφή, την ανάπτυξη και τον ύπνο του, τα παιχνίδια και τα ερεθίσματα που ο γονιός πρέπει να του δώσει, τα βιβλία που θέλει να του διαβάσει, τον τρόπο που πρέπει να του μιλάει και άλλα σχετικά θέματα γύρω από τη νέα ζωή.

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα «Χάρισε ένα βιβλίο», την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 από τις 9 π.μ. ως τις 9 μ.μ., οι πόρτες του Κέντρου Ημέρας στη Νέα Σμύρνη θα είναι ανοικτές σε όποιον ενδιαφέρεται να προσφέρει βιβλία για τη θεματική βιβλιοθήκη και, παράλληλα να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις και να ενημερωθεί για το έργο του οργανισμού. Εναλλακτικά, η αποστολή των βιβλίων μπορεί να γίνει ταχυδρομικά στην διεύθυνση Κοραή 2, Νέα Σμύρνη, Τ.Κ. 17121.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής τους υπευθυνότητας, 38 εκδοτικοί οίκοι έχουν ήδη συνδράμει με τη δωρεά 160 βιβλίων, ώστε να αναδειχθεί ο σπουδαίος ρόλος του βιβλίου στην υποστήριξη της οικογένειας. 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ