Φωτορεπορτάζ: The London Illustration Fair

Kάθε χειμώνα τα τελευταία δέκα χρόνια πραγματοποιείται στο Λονδίνο το “The London Illustration Fair”, ένα φεστιβάλ εικονογράφησης, μεταξοτυπίας, σχεδίου και γραφιστικής. Φέτος το φιλοξένησε το πενταόροφο Bargehouse – Oxo Tower Wharf στο Southbank. Πληθώρα καλλιτεχνών διαμόρφωσαν τον εργοστασιακό χώρο και τον μετέτρεψαν για τρεις μέρες σε ένα πολύχρωμο σύμπαν. Εμείς βρεθήκαμε εκεί και εκτός από τις διάφορες παρουσιάσεις, απολαύσαμε εργαστήρια κολάζ και μεταξοτυπίας. Σας παρουσιάζουμε λίγες εικόνες από τις αξιόλογες δουλειές που ξεχωρίσαμε.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

5: Κέλλυ Ματαθία Κόβο

Κάθε μήνα ένας εικονογράφος που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του εικονογραφημένα βιβλία, καινούρια ή παλιά, παιδικά ή ενηλίκων, ελληνικά ή ξενόγλωσσα.

Αννα Γκουτζουρή, πώς φτιάχονται τα popup books;

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς δημιουργούνται τα popup βιβλία που απευθύνονται σε πολύ μικρά παιδιά; Η Άννα Γκουτζουρή είναι η μοναδική στην Ελλάδα δημιουργός που ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος βιβλιων και μας εξηγεί πως από την ιδέα φτάνουμε στο βιβλίο.