Για γάτα στα τείχη

GATASOSTI

Συγγραφέας: Ντέμπορα Ελις

Μετάφραση: Κώστια Κοντολέων

Σχεδίαση εξωφύλλου: Αιμιλία Κονταίου

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 9+

 

Η Ντέμπορα Ελις είναι γνωστή για τον προκλητικό τρόπο γραφής παιδικών/εφηβικών βιβλίων. Είναι ακτιβίστρια και φεμινίστρια, έχει βραβευτεί πολλές φορές για τα έργα της και έχει προσφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε φιλανθρωπίες από τα πνευματικά της δικαιώματα. Στο βιβλίο της Μια γάτα στα τείχη, η Ελις μιλάει για ένα θέμα που καίει: το Παλαιστινιακό. Με τρόπο που μπορεί ένα παιδί να κατανοήσει, πλέκει μια περίεργη -είναι η αλήθεια- ιστορία (ένα κορίτσι που πεθαίνει στην Αμερική, επιστρέφει στη Γη σαν αδέσποτη γάτα και μάλιστα στην Παλαιστίνη), και προσεγγίζει με συγκινητικό τρόπο και ευαισθησία τον πόλεμο και το μίσος που χωρίζει δύο λαούς. Τι θα γίνει λοιπόν, όταν αυτή η αδέσποτη γάτα, ανακαλύψει πως μέσα στο σπίτι που έχει τρυπώσει για να βρει φαγητό, δύο στρατιώτες ετοιμάζονται να αποκαλύψουν την κρυψώνα ενός μικρού αγοριού;

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.