Γίνομαι συγγραφέας

cover_suggrafeas_small2Συγγραφέας: Κλαίρη Καμπάνη

Εικονογράφηση: Κλαίρη Καμπάνη

Εκδόσεις: Διάπλαση

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 7+

 

Η Κλαίρη Καμπάνη είναι γραφίστρια. Γράφει όμως κιόλας. Και αυτό το βιβλίο είναι αυτό που έψαχνες εσύ που θες να μάθεις επιτέλους τί χρειάζεται να έχεις για να γίνεις συγγραφέας. Ενα βοήθημα, ένας μπούσουλας ίσως, ένα απαλό σπρώξιμο που θα σου δώσει την ώθηση να πιάσεις το μολύβι, το πληκτρολόγιο, ό,τι σε βολεύει, θα καθαρίσεις το μυαλό σου, θα βάλεις τις σκέψεις σου σε μια τάξη και θα αρχίσεις να ανακαλύπτεις τον μαγικό κόσμο της συγγραφής. Εκεί που όλα είναι πιθανά. Εκεί που όλα είναι δυνατά!

Παίρνοντας έμπνευση από τα ίδια της τα παιδιά, η Κλαίρη Καμπάνη δίνει με πολύ απλή γραφή οδηγίες για το πως μπορείς και εσύ να ξεκινήσεις να γράφεις τη δική σου ιστορία και να την τελειώσεις κιόλας! Βήμα-βήμα, μέρα τη μέρα θα δεις πως μπροστά σου θα σου αποκαλύπτεται ένας κόσμος φανταστικός.

Ενα εγχειρίδιο γραφής για επίδοξους συγγραφείς (κάθε ηλικίας) που εμπλουτίζεται και αναδεικνύεται από την καταπληκτική εικονογράφηση της ίδιας της Καμπάνη.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.