Γίνομαι συγγραφέας

cover_suggrafeas_small2Συγγραφέας: Κλαίρη Καμπάνη

Εικονογράφηση: Κλαίρη Καμπάνη

Εκδόσεις: Διάπλαση

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 7+

 

Η Κλαίρη Καμπάνη είναι γραφίστρια. Γράφει όμως κιόλας. Και αυτό το βιβλίο είναι αυτό που έψαχνες εσύ που θες να μάθεις επιτέλους τί χρειάζεται να έχεις για να γίνεις συγγραφέας. Ενα βοήθημα, ένας μπούσουλας ίσως, ένα απαλό σπρώξιμο που θα σου δώσει την ώθηση να πιάσεις το μολύβι, το πληκτρολόγιο, ό,τι σε βολεύει, θα καθαρίσεις το μυαλό σου, θα βάλεις τις σκέψεις σου σε μια τάξη και θα αρχίσεις να ανακαλύπτεις τον μαγικό κόσμο της συγγραφής. Εκεί που όλα είναι πιθανά. Εκεί που όλα είναι δυνατά!

Παίρνοντας έμπνευση από τα ίδια της τα παιδιά, η Κλαίρη Καμπάνη δίνει με πολύ απλή γραφή οδηγίες για το πως μπορείς και εσύ να ξεκινήσεις να γράφεις τη δική σου ιστορία και να την τελειώσεις κιόλας! Βήμα-βήμα, μέρα τη μέρα θα δεις πως μπροστά σου θα σου αποκαλύπτεται ένας κόσμος φανταστικός.

Ενα εγχειρίδιο γραφής για επίδοξους συγγραφείς (κάθε ηλικίας) που εμπλουτίζεται και αναδεικνύεται από την καταπληκτική εικονογράφηση της ίδιας της Καμπάνη.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.