Γνωρίζω τη μυθολογία: Ο Ιάσονας και η αργοναυτική εκστρατεία

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης

Σειρά: Γνωρίζω τη μυθολογία

Εκδόσεις: Μίνωας

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Η ελληνική μυθολογία πάντα ασκούσε μια ιδιαίτερη έλξη στα παιδιά και αυτό γιατί οι ιστορίες που την απαρτίζουν είναι γεμάτες μεγάλες περιπέτειες, φανταστικά τέρατα, θυμωμένους θεούς, τρανούς ήρωες και τα τεράστια κατορθώματά τους. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί η σειρά βιβλίων “Γνωρίζω τη Μυθολογία” που σκοπό έχουν να συστήσουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας τη μυθολογία με λόγια απλά και εικονογράφηση “ζωντανή”. Η σειρά αποτελείται από τέσσερα βιβλία και σήμερα καταπιανόμαστε με τον Ιάσονα και την Αργοναυτική εκστρατεία. Η υπόθεση ξεκινά από την Ιωλκό και τον πατέρα του Ιάσονα, τον Αίσονα. Η Ιωάννα Μπαμπέτα διηγείται την ιστορία του γιού του βασιλιά της Ιωλκού από τη στιγμή που ενηλικιώθηκε και ξεκίνησε να πάρει πίσω τον θρόνο του πατέρα του που τον άρπαξε ο Πελίας. Η διήγηση είναι ζωντανή, μεστή και συνοδεύεται από εικονογράφηση που συμπληρώνει το κείμενο και δίνει τροφή στη φαντασία των παιδιών και σαν βιβλίο συνολικά ξεχωρίζει γιατί καταφέρνει να δώσει στους μικρούς αναγνώστες (ή ακροατές) την ουσία της ιστορίας χωρίς να κουράζει.

 

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν τα:

Οι 12 θεοί του Ολύμπου

Οι άθλοι του Ηρακλή

Οι άθλοι του Θησέα

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;