Γνωρίζω τη μυθολογία: Ο Ιάσονας και η αργοναυτική εκστρατεία

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης

Σειρά: Γνωρίζω τη μυθολογία

Εκδόσεις: Μίνωας

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Η ελληνική μυθολογία πάντα ασκούσε μια ιδιαίτερη έλξη στα παιδιά και αυτό γιατί οι ιστορίες που την απαρτίζουν είναι γεμάτες μεγάλες περιπέτειες, φανταστικά τέρατα, θυμωμένους θεούς, τρανούς ήρωες και τα τεράστια κατορθώματά τους. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί η σειρά βιβλίων “Γνωρίζω τη Μυθολογία” που σκοπό έχουν να συστήσουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας τη μυθολογία με λόγια απλά και εικονογράφηση “ζωντανή”. Η σειρά αποτελείται από τέσσερα βιβλία και σήμερα καταπιανόμαστε με τον Ιάσονα και την Αργοναυτική εκστρατεία. Η υπόθεση ξεκινά από την Ιωλκό και τον πατέρα του Ιάσονα, τον Αίσονα. Η Ιωάννα Μπαμπέτα διηγείται την ιστορία του γιού του βασιλιά της Ιωλκού από τη στιγμή που ενηλικιώθηκε και ξεκίνησε να πάρει πίσω τον θρόνο του πατέρα του που τον άρπαξε ο Πελίας. Η διήγηση είναι ζωντανή, μεστή και συνοδεύεται από εικονογράφηση που συμπληρώνει το κείμενο και δίνει τροφή στη φαντασία των παιδιών και σαν βιβλίο συνολικά ξεχωρίζει γιατί καταφέρνει να δώσει στους μικρούς αναγνώστες (ή ακροατές) την ουσία της ιστορίας χωρίς να κουράζει.

 

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν τα:

Οι 12 θεοί του Ολύμπου

Οι άθλοι του Ηρακλή

Οι άθλοι του Θησέα

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, τότε σίγουρα θα προτιμάτε να μην τελειώνουν στο άψε σβήσε. Ένα παραμύθι θέλει αστείους ήρωες, ενδιαφέρον, λεπτομέρειες και σασπένς! Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του λύκου με τα τρία γουρουνάκια. Πόσες όμως παραλλαγές έχουμε ήδη διαβάσει και πόσες ακόμα μπορούμε να φανταστούμε;

Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο

Η Χόλι είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που μένει μαζί με τους γονείς και το υπόλοιπο σμήνος κάπου στον Νότιο Πόλο. Απολαμβάνει το παιχνίδι στο χιόνι, τα φρέσκα, λαχταριστά ψαράκια και τις βραδινές συναντήσεις με τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Μια μέρα ο μπαμπάς της θα της ανακοινώσει ότι η θάλασσα δεν έχει πλέον πολλά ψάρια και θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά για να μπορέσει να βρει φαγητό για όλους.