Γνωρίζω τη μυθολογία: Ο Ιάσονας και η αργοναυτική εκστρατεία

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης

Σειρά: Γνωρίζω τη μυθολογία

Εκδόσεις: Μίνωας

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Η ελληνική μυθολογία πάντα ασκούσε μια ιδιαίτερη έλξη στα παιδιά και αυτό γιατί οι ιστορίες που την απαρτίζουν είναι γεμάτες μεγάλες περιπέτειες, φανταστικά τέρατα, θυμωμένους θεούς, τρανούς ήρωες και τα τεράστια κατορθώματά τους. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί η σειρά βιβλίων “Γνωρίζω τη Μυθολογία” που σκοπό έχουν να συστήσουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας τη μυθολογία με λόγια απλά και εικονογράφηση “ζωντανή”. Η σειρά αποτελείται από τέσσερα βιβλία και σήμερα καταπιανόμαστε με τον Ιάσονα και την Αργοναυτική εκστρατεία. Η υπόθεση ξεκινά από την Ιωλκό και τον πατέρα του Ιάσονα, τον Αίσονα. Η Ιωάννα Μπαμπέτα διηγείται την ιστορία του γιού του βασιλιά της Ιωλκού από τη στιγμή που ενηλικιώθηκε και ξεκίνησε να πάρει πίσω τον θρόνο του πατέρα του που τον άρπαξε ο Πελίας. Η διήγηση είναι ζωντανή, μεστή και συνοδεύεται από εικονογράφηση που συμπληρώνει το κείμενο και δίνει τροφή στη φαντασία των παιδιών και σαν βιβλίο συνολικά ξεχωρίζει γιατί καταφέρνει να δώσει στους μικρούς αναγνώστες (ή ακροατές) την ουσία της ιστορίας χωρίς να κουράζει.

 

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν τα:

Οι 12 θεοί του Ολύμπου

Οι άθλοι του Ηρακλή

Οι άθλοι του Θησέα

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Αγροτόσπιτο

“Είναι μια ιστορία φθοράς και μιας ιδιότυπης αναγέννησης. Η φθορά είναι φυσιολογική για τα πάντα, η αναγέννηση όμως, ακόμα και αν είναι μέσα από μια εικονογραφημένη ιστορία, έχει να κάνει με τη ματιά που ρίχνουμε στα πράγματα, στην εκτίμηση του παρελθόντος τους και στην προσπάθεια να διατηρήσουμε κάτι από την προηγούμενη ζωή τους ζωντανό, να δημιουργήσουμε μια σύνδεση με το παρελθόν ακόμα κι αν πρόκειται για μια οικογενειακή ιστορία που αλλιώς δεν θα μας αφορούσε, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα σπίτι που ποτέ δεν θα επισκεπτόμασταν. Είναι ένας γλυκός, ήπιος τρόπος για να μιλήσει ένα βιβλίο στα παιδιά γι’ αυτό που ζει, γερνάει και πεθαίνει – αλλά πεθαίνει χορτάτο από τη ζωή που έζησε και ξαναζεί γιατί κάποιος μας λέει την ιστορία του. Το “Αγροτόσπιτο” της Sophie Blackall είναι ένα διαμαντάκι για ευαίσθητους συλλέκτες ιστοριών και παρατηρητές της λεπτομέρειας”.

Το αγόρι που έφερε το χιόνι

Στην καρδιά μιας μεγάλης πόλης, εκεί που οι κάτοικοί της ζουν και περπατούν βιαστικά, ζει ένα αγοράκι, μαζί με τη μαμά του και τον μπαμπά τους. Για “σπίτι΄” τους έχουν ένα παγκάκι. Όταν όμως το αγόρι βρει ένα βράδυ, εντελώς μαγικά, μια χιονόμπαλα ακριβώς πλάι στο παγκάκι που κοιμάται, όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Στη χιονόμπαλα μέσα υπάρχει μια πόλη σαν αυτή που βρίσκεται εκείνος, με ενα παγκάκι ακριβώς σαν αυτό που κοιμάται τώρα. Οταν θα την κουνίσει κάτι μαγικό θα έχει συμβεί.

Η Μυρτιά και ο καθρέφτης

Στην «Μυρτιά», που είναι ένα εικονογραφημένο παραμύθι, ζωγραφιές σαν μενταγιόν ζωντανεύουν τις λέξεις που διαλέγει η  Κατερίνα Παούρη για να φτιάξει τον κόσμο της ηρωίδας: αρώματα από τη φωτιά που τριζοβολάει, από τα βιβλία, του τσουκαλιού, της λεβάντας, του χαμομηλιού, του κρόκου, της μυρτιάς μοσχοβολούν στα απάτητα δάση του παραμυθιού.