Αυτή η ορθογραφία από μικρούς όλους μας τυραννούσε. Τα ρήματα με ωμέγα, τα ουδέτερα με γιώτα κι είναι κι εκείνα που παίρνουν ύψιλον. Και οι χρόνοι των ρημάτων, τι μανίκι και αυτοί! Και είναι τόσοι οι κανόνες που πρέπει να θυμόμαστε που η ορθογραφία στο τέλος αντί να μας φαίνεται παιχνιδάκι, μας φαίνεται σα θεόρατο βουνό!

Η εταιρία Enjoy Learning όμως βρήκε τη λύση και για τους μαθητές (και τους γονείς τους) και για τους εκπαιδευτικούς. Ενα παιχνίδι που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, είτε θέλουν να κάνουν επανάληψη, είτε να μάθουν τους κανόνες και την ορθογραφία των δύσκολων λέξεων, μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με κάρτες.

Στα παιχνίδια περιλαμβάνεται όλη η σχολική ύλη της ορθογραφίας. Η ύλη είναι χωρισμένη για παιδιά της Α-Β Δημοτικού και για παιδιά της Γ – Δ Δημοτικού. Κάθε ηλικιακό γκρουπ έχει από δύο κουτιά με κάρτες διαβαθμισμένης δυσκολίας. Το ένα έχει να κάνει με τους κανόνες και το άλλο με τη θεματική ορθογραφία και τις οικογένειες λέξεων. Τα κουτιά, πέρα από κάρτες, περιλαμβάνουν καρτελάκια επιβράβευσης αλλά και πουγκί για την εύκολη μεταφορά καρτών, για να μπορείς να «παίξεις με την ορθογραφία» όπου και αν βρίσκεσαι: στη βόλτα, στο πάρκο ή στο αυτοκίνητο.

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο παιχνίδι, ένα εργαλείο σε χέρια γονιών, παιδιών και εκπαιδευτικών που έρχεται να κάνει τη μάθηση παιχνίδι και να ελευθερώσει τα παιδιά από τη βάρβαρη αποστήθιση κανόνων και ορθογραφίας λέξεων. Παράγεται στην Ελλάδα από την Enjoy Learning, η οποία δημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες, μέσα από την πεποίθηση ότι το διάβασμα μπορεί να είναι αποτελεσματικότερο όταν είναι διασκεδαστικό.

Η ομάδα της Enjoy Learning αποτελείται από εκπαιδευτικούς με πολύχρονη εμπειρία και η αρχική ιδέα της δημιουργίας της σειράς ENJOYLEARNING Μαθαίνω Ορθογραφία Παίζοντας, ήρθε θέλοντας να ανταποκριθούν στη μεγάλη ανάγκη των παιδιών για εκμάθηση ή/ και εμπέδωση της ορθογραφίας, ενός πεδίου που ταλαιπωρεί πολλούς μαθητές. Μέσα από τη συστηματική αξιοποίηση των καρτών της σειράς, σε ατομικά αλλά και σε ομαδικά μαθήματα, οι εκπαιδευτικοί της Enjoy Learning διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα στις πληροφορίες που τους δίνονται με συνεκτικό τρόπο αλλά και μέσα από το παιχνίδι.

Οι κάρτες της ENJOY LEARNING Μαθαίνω Ορθογραφία Παίζοντας περιέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι μαθητές για να μάθουν ορθογραφία και αποτελούν ένα έξυπνο εκπαιδευτικό εργαλείο τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.enjoylearning.gr