Η απόλαυση του βιβλίου και το παιχνίδι της ανάγνωσης

Βιωματικές συναντήσεις μέσω της θεατρικής πρακτικής για την ανάγνωση και τη σημασία της στη βρεφική και προσχολική ηλικία θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Οκτώβριο στον Πολυχώρο Πολιτιστικής Εκφρασης και Παιδικό βιβλιοπωλείο Αερόπλοιο (Τραλλέων 80, Γαλάτσι, 210-2928668). Οι συναντήσεις απευθύνονται σε γονείς, τους πρώτους σημαντικούς ενδιάμεσους αναγνώστες. Η διάρκεια κάθε συνάντησης θα είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Στο τέλος θα αφιερώνεται λίγος χρόνος για καφέ και συζήτηση. Ο κύκλος των συναντήσεων αυτών θα κλείσει με μια γιορτινή συνάντηση – ανάγνωση με τα παιδιά των συμμετεχόντων.

Τις συναντήσεις εμψυχώνει η Γόνη Λούκα, η οποία σπούδασε στη Σχολή Νηπιαγωγών Εκάλης και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Βεάκη». Εργάζεται ως ηθοποιός, εμψυχώτρια και βιβλιοπώλης, υπήρξε συνιδρύτρια του αμιγώς παιδικού βιβλιοπωλείου ο Γάτος Μαουρίτσιο, ενώ γράφει στην Κόκκινη Αλεπού προτάσεις διαδραστικών αναγνώσεων.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

1η συνάντηση: Σάββατο 8/10/2022
Η ανάγνωση ως μέσο σύνδεσης και ενίσχυσης δεσμών γονέα – παιδιού.
Η αξία της ανάγνωσης στην βρεφική και προσχολική ηλικία.

2η συνάντηση: Σάββατο 15/10
Στάδια ανάπτυξης του παιδιού και θεματικές που το ενδιαφέρουν.
Πώς διαλέγουμε ένα καλό βιβλίο και τι σημαίνει αυτό.

3η συνάντηση: Σάββατο 22/10
Διαβάζω, διαβάζεις, διαβάζουμε μεγαλόφωνα!
Τα οφέλη της μεγαλόφωνης ανάγνωσης.
Τι σημαίνει διαδραστική ανάγνωση και ποια «εργαλεία» μπορούμε να
χρησιμοποιήσουμε.

4η συνάντηση: Σάββατο 29/10
Γνωριμία με κατηγορίες και τίτλους παιδικών βιβλίων.
Απόπειρες ανάγνωσης.

Κόστος εργαστηρίου:
15 ευρώ/ανά εργαστήριο ή 50 ευρώ για όλο τον κύκλο των εργαστηρίων

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Γιορτάζοντας τα graphic novels στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Οι Εκδόσεις Ίκαρος, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 80 τους χρόνια, και η Ελληνοαμερικανική Ένωση προσκαλούν το κοινό σε μια ημέρα αφιερωμένη στα graphic novels, με δημιουργικές δράσεις και συναρπαστικές συζητήσεις, παρέα με τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς του είδους.

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων