Η Ελλάδα η πρώτη Τιμώμενη Αγορά της BolognaBookPlus

Το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και η BolognaBookPlus ανακοίνωσε χθες ότι η Ελλάδα επελέγη ως Τιμώμενη Αγορά στην Έκθεση BolognaBookPlus. Η έκθεση, η οποία ιδρύθηκε σε συνεργασία με την ΑΙΕ (Associazione Italiana Editori), την Ένωση Ιταλών Εκδοτών και λειτουργεί ως μία προέκταση γενικού εκδοτικού ενδιαφέροντος της Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια (BCBF), θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά τον Μάρτιο 2023, εγκαινιάζοντας το νέο θεσμό της Τιμώμενης Αγοράς.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και τους συλλόγους εκδοτών θα παρουσιάσουν ένα δυναμικό και πολύπλευρο πρόγραμμα κλαδικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη τη διάρκεια της BolognaBookPlus. Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εγκαινίασε το 2021 το GreekLit, ένα πρόγραμμα επιδότησης μεταφράσεων με στόχο να διευκολυνθεί να γίνει γνωστός διεθνώς ο πλούτος της σύγχρονης ελληνικής γραμματείας.

Η συμμετοχή της Ελλάδας ως τιμωμένης αγοράς στη BolognaBookPlus θα περιλαμβάνει Πρόγραμμα Συγγραφέων, συμμετοχή στο Πρόγραμμα Bιβλιοπωλών με την EIBF, επαγγελματικό Πρόγραμμα Δικτύωσης, προσκεκλημένους ομιλητές στο Μεταφραστικό Forum και στο Σεμινάριο Πνευματικών Δικαιωμάτων, συμμετοχή στα Προγράμματα Εικονογράφησης και Σχεδιασμού Jackets Off και Best of the Best, καθώς και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που