Οι καλοί και οι κακοί ιππότες

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικονογράφηση: Ιρις Σαμαρτζή

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2012

Ηλικίες: 3+

 

Από τα πιο αγαπημένα βιβλία του Αντώνη Παπαθεοδούλου είναι η σειρά με τις καλές και τις κακές μάγισσες, τους καλούς και τους κακούς πειρατές και τους καλούς και τους κακούς ιππότες, που κυκλοφορούν σε εικονογράφηση Ιριδας Σαμαρτζή από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Αν και είναι βιβλία που βγήκαν το 2012, παραμένουν πολύ αγαπητά στα παιδιά και αγοράζονται μετά μανίας από τους γονείς. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι ότι στις ιστορίες τους κυριαρχεί το χιούμορ και τα πολύ έξυπνα στιχάκια. Στους Καλούς και τους Κακούς Ιππότες οι ρίμες πάνε κι έρχονται, οι κακοί ιππότες προσπαθούν με λόγια, τόξα και ακόντια ακόμα και πολιορκιτικούς κριούς να ρίξουν το κάστρο των καλών ιπποτών κι εκείνοι με ατάκες αστείες τους αντικρόουν. Ενα φανταστικό βιβλίο, γεμάτο χρώματα, αστεία, πανοπλίες, κάστρα και άλογα που σε κάνει να κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια από την πρώτη κιόλας του σελίδα. Ενα βιβλίο που σε κάνει ίσως λίγο να σκεφτείς ότι αυτό το γέλιο, η καλή διάθεση και η πλάκα είναι τα στοιχεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να εξουδετερώσεις κάθετι που μπορεί να θέλει να σε πληγώσει.

 

 

Το βιβλίο βρέθηκε στη βραχεία λίστα για ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2013

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;