Οι καλοί και οι κακοί ιππότες

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικονογράφηση: Ιρις Σαμαρτζή

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2012

Ηλικίες: 3+

 

Από τα πιο αγαπημένα βιβλία του Αντώνη Παπαθεοδούλου είναι η σειρά με τις καλές και τις κακές μάγισσες, τους καλούς και τους κακούς πειρατές και τους καλούς και τους κακούς ιππότες, που κυκλοφορούν σε εικονογράφηση Ιριδας Σαμαρτζή από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Αν και είναι βιβλία που βγήκαν το 2012, παραμένουν πολύ αγαπητά στα παιδιά και αγοράζονται μετά μανίας από τους γονείς. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι ότι στις ιστορίες τους κυριαρχεί το χιούμορ και τα πολύ έξυπνα στιχάκια. Στους Καλούς και τους Κακούς Ιππότες οι ρίμες πάνε κι έρχονται, οι κακοί ιππότες προσπαθούν με λόγια, τόξα και ακόντια ακόμα και πολιορκιτικούς κριούς να ρίξουν το κάστρο των καλών ιπποτών κι εκείνοι με ατάκες αστείες τους αντικρόουν. Ενα φανταστικό βιβλίο, γεμάτο χρώματα, αστεία, πανοπλίες, κάστρα και άλογα που σε κάνει να κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια από την πρώτη κιόλας του σελίδα. Ενα βιβλίο που σε κάνει ίσως λίγο να σκεφτείς ότι αυτό το γέλιο, η καλή διάθεση και η πλάκα είναι τα στοιχεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να εξουδετερώσεις κάθετι που μπορεί να θέλει να σε πληγώσει.

 

 

Το βιβλίο βρέθηκε στη βραχεία λίστα για ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2013

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, τότε σίγουρα θα προτιμάτε να μην τελειώνουν στο άψε σβήσε. Ένα παραμύθι θέλει αστείους ήρωες, ενδιαφέρον, λεπτομέρειες και σασπένς! Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του λύκου με τα τρία γουρουνάκια. Πόσες όμως παραλλαγές έχουμε ήδη διαβάσει και πόσες ακόμα μπορούμε να φανταστούμε;

Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο

Η Χόλι είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που μένει μαζί με τους γονείς και το υπόλοιπο σμήνος κάπου στον Νότιο Πόλο. Απολαμβάνει το παιχνίδι στο χιόνι, τα φρέσκα, λαχταριστά ψαράκια και τις βραδινές συναντήσεις με τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Μια μέρα ο μπαμπάς της θα της ανακοινώσει ότι η θάλασσα δεν έχει πλέον πολλά ψάρια και θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά για να μπορέσει να βρει φαγητό για όλους.