Η κλέφτρα των δακρύων

HKleftraTonDakrionEx

Συγγραφέας: Carol Ann Duffy

Εικονογράφηση: Nicoletta Ceccoli

Απόδοση: Αλεξία Βλαχοπούλου

Εκδόσεις: Λιβάνης

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Η Κλέφτρα των δακρύων τριγυρνάει τα βράδια και αφουγκράζεται τους ήχους της πόλης. Δεν την νοιάζουν όλοι οι ήχοι, μόνο το κλάμα. Κάθε φορά που ακούει ένα μωρό ή ένα παιδί να κλαίει, τρέχει να μαζέψει στον ασημένιο, αδιάβροχο σάκο της τα δάκρυα. Μαζεύει όλων των ειδών τα δάκρυα: από θυμό, από ζήλια, από επιμονή, από φόβο, από ενοχή. Μα πιο πολύ από όλα την ενδιαφέρουν τα δάκρυα από θλίψη. Γιατί αυτά λέει είναι τα πιο αληθινά, που αξίζουν όσο και τα διαμάντια κι ακόμα παραπάνω. Τι τα κάνει όμως αυτά τα δάκρυα; Και ποια είναι η κλέφτρα των δακρύων; Μπορούμε να την δούμε ή μήπως είναι αόρατη;

Η βραβευμένη Carol Ann Duffy, ποιήτρια και θεατρική συγγραφέας από την Σκοτία, γράφει μια παραμυθένια ιστορία για τα συναισθήματα και δίνει την ευκαιρία στο παιδί διαβάζοντας το βιβλίο, να τα κατανοήσει, να τα εξωτερικεύσει, να μιλήσει για αυτά στους γονείς του και να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους μπορεί να κλαίμε, πως δεν μας έρχονται δάκρυα στα μάτια μόνο εξαιτίας κάποιου θλιβερού γεγονότος, αλλά και από άλλες, λιγότερο σοβαρές, αιτίες. Το βιβλίο συμπληρώνει η αέρινη εικονογράφηση της Nicoletta Ceccoli.

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.