Η κλέφτρα των δακρύων

HKleftraTonDakrionEx

Συγγραφέας: Carol Ann Duffy

Εικονογράφηση: Nicoletta Ceccoli

Απόδοση: Αλεξία Βλαχοπούλου

Εκδόσεις: Λιβάνης

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Η Κλέφτρα των δακρύων τριγυρνάει τα βράδια και αφουγκράζεται τους ήχους της πόλης. Δεν την νοιάζουν όλοι οι ήχοι, μόνο το κλάμα. Κάθε φορά που ακούει ένα μωρό ή ένα παιδί να κλαίει, τρέχει να μαζέψει στον ασημένιο, αδιάβροχο σάκο της τα δάκρυα. Μαζεύει όλων των ειδών τα δάκρυα: από θυμό, από ζήλια, από επιμονή, από φόβο, από ενοχή. Μα πιο πολύ από όλα την ενδιαφέρουν τα δάκρυα από θλίψη. Γιατί αυτά λέει είναι τα πιο αληθινά, που αξίζουν όσο και τα διαμάντια κι ακόμα παραπάνω. Τι τα κάνει όμως αυτά τα δάκρυα; Και ποια είναι η κλέφτρα των δακρύων; Μπορούμε να την δούμε ή μήπως είναι αόρατη;

Η βραβευμένη Carol Ann Duffy, ποιήτρια και θεατρική συγγραφέας από την Σκοτία, γράφει μια παραμυθένια ιστορία για τα συναισθήματα και δίνει την ευκαιρία στο παιδί διαβάζοντας το βιβλίο, να τα κατανοήσει, να τα εξωτερικεύσει, να μιλήσει για αυτά στους γονείς του και να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους μπορεί να κλαίμε, πως δεν μας έρχονται δάκρυα στα μάτια μόνο εξαιτίας κάποιου θλιβερού γεγονότος, αλλά και από άλλες, λιγότερο σοβαρές, αιτίες. Το βιβλίο συμπληρώνει η αέρινη εικονογράφηση της Nicoletta Ceccoli.

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;