Η Κόκκινη Αλεπού επιλέγει βιβλία για το “Συναι/no”

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών, το Genderhood, η πρώτη οργάνωση στην Ελλάδα µε εξειδίκευση σε θέµατα έµφυλης ισότητας για το παιδί, δημοσίευσε έναν ψηφιακό οδηγό, τον οποίο δημιούργησε ως δράση για την προστασία των παιδιών μέσα από το πρίσμα της συναίνεσης.

Στο Συναι/no: Οδηγός για γονείς παρουσιάζεται η συναίνεση ως μια δεξιότητα και στάση ζωής που καθορίζει πολλαπλές πλευρές των διαπροσωπικών σχέσεων. Εξασκώντας την καθημερινά δημιουργούνται σταδιακά οι βάσεις για μια κοινωνία ισότητας και σεβασμού προς κάθε ατομικότητα. Ο οδηγός καλύπτει ερωτήματα σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η σωματική αυτονομία και οι προεκτάσεις της στη συζήτηση για τη συναίνεση και τις τεχνικές πρόληψης κακοποίησης στα παιδιά. Απαντά συνολικά στην ανάγκη σκιαγράφησης των διάφορων πτυχών της συναίνεσης ως εργαλείο για την πρόληψη της κακοποίησης στα παιδιά και την πρόληψη της έμφυλης βίας.

Η Κόκκινη Αλεπού, το διαδικτυακό περιοδικό για το παιδικό και εφηβικό βιβλίο, συνεργάστηκε με το Genderhood ειδικά για τον οδηγό αυτόν και επέλεξε βιβλία που θεωρεί ότι μπορούν να χρησιμοποιησούν στο σπίτι, στην τάξη ή την ομάδα και να αποτελέσουν έναυσμα για συζητήσεις ανάμεσα σε παιδιά και ενήλικες. Η λίστα περιλαμβάνει 13 βιβλία για παιδιά και έφηβους από 3 εως 15 ετών.

Κατεβάστε τον οδηγό εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που