Η Κόκκινη Αλεπού επιλέγει βιβλία για το “Συναι/no”

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών, το Genderhood, η πρώτη οργάνωση στην Ελλάδα µε εξειδίκευση σε θέµατα έµφυλης ισότητας για το παιδί, δημοσίευσε έναν ψηφιακό οδηγό, τον οποίο δημιούργησε ως δράση για την προστασία των παιδιών μέσα από το πρίσμα της συναίνεσης.

Στο Συναι/no: Οδηγός για γονείς παρουσιάζεται η συναίνεση ως μια δεξιότητα και στάση ζωής που καθορίζει πολλαπλές πλευρές των διαπροσωπικών σχέσεων. Εξασκώντας την καθημερινά δημιουργούνται σταδιακά οι βάσεις για μια κοινωνία ισότητας και σεβασμού προς κάθε ατομικότητα. Ο οδηγός καλύπτει ερωτήματα σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η σωματική αυτονομία και οι προεκτάσεις της στη συζήτηση για τη συναίνεση και τις τεχνικές πρόληψης κακοποίησης στα παιδιά. Απαντά συνολικά στην ανάγκη σκιαγράφησης των διάφορων πτυχών της συναίνεσης ως εργαλείο για την πρόληψη της κακοποίησης στα παιδιά και την πρόληψη της έμφυλης βίας.

Η Κόκκινη Αλεπού, το διαδικτυακό περιοδικό για το παιδικό και εφηβικό βιβλίο, συνεργάστηκε με το Genderhood ειδικά για τον οδηγό αυτόν και επέλεξε βιβλία που θεωρεί ότι μπορούν να χρησιμοποιησούν στο σπίτι, στην τάξη ή την ομάδα και να αποτελέσουν έναυσμα για συζητήσεις ανάμεσα σε παιδιά και ενήλικες. Η λίστα περιλαμβάνει 13 βιβλία για παιδιά και έφηβους από 3 εως 15 ετών.

Κατεβάστε τον οδηγό εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

H Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια σε αριθμούς

Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες τις BolognaFiere το τετραήμερο 8-11 Απριλίου και πήραν μέρος στην 61η Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των επισκεπτών και συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 31.735, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με τους 28.894 επισκέπτες που βρέθηκαν πέρυσι στην ιταλική πόλη.

Εκθεση αφιερωμένη στο βιβλίο “Η ασημένια ζώνη” των Μέγα-Μπαχά

Mε αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει από την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 την περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη», στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.

Τρία νέα βιβλία, τρεις μαγικές ιστορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να μπορείς να μοιράζεσαι ωραίες ιστορίες με τα παιδιά. Και οι τελευταίες προσθήκες στο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός μας δίνουν τη δυνατότητα να διαβάσουμε τρία εξαιρετικά εικονογραφημένα βιβλία, γεμάτα χρώματα, υπέροχες εικόνες αλλά και το κυριότερο, ιστορίες που είναι σίγουρο πως θα γίνουν οι αγαπημένες των παιδιών.