Η Λιλιπούπολη στο Ηρώδειο

Η θρυλική ραδιοφωνική σειρά Εδώ Λιλιπούπολη που συνδέθηκε με την εποχή του Μάνου Χατζιδάκι στο Τρίτο Προγράμμα της ΕΡΤ (1976-1980) και μεγάλωσε γενιές και γενιές, ξαναζωντανεύει στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και μας παρασύρει στον κόσμο των αγαπημένων τραγουδιών, σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή, σκηνοθεσία Ρεγγίνας Καπετανάκη και μουσική Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος και Νίκου Χριστοδούλου.

Στη ραδιοφωνική εκπομπή που μάγεψε χιλιάδες παιδιά ακούγονταν οι φωντές των ηθοποιών Λευτέρη Βογιατζή, Ράνιας Οικονομίδου, Μίμη Χρυσομάλλη, Βασίλη Μπουγιουκλάκη, Λάμπρου Τσάγκα, Άννας Παναγιωτοπούλου, Σταμάτη Φασουλή, Μίρκας Παπακωνσταντίνου, Νίκου Τσιλούνη, Θόδωρου Μπογιατζή, Πέπης Οικονομοπούλου, ενώ σε κάποια επεισόδια κρατούσαν κεντρικούς ρόλους η Σαπφώ Νοταρά και η Αλέκα Παΐζη. Τις δύο βραδιές, στις 9 και στις 10 Ιουλίου, το Ηρώδειο θα γεμίσει από τις μελωδίες των γνωστών τραγουδιών που θα ερμηνεύσουν η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Δώρος Δημοσθένους, η Λένια Ζαφειροπούλου και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Θα τους συνοδεύουν η παιδική-νεανική χορωδία Rosarte και ορχήστρα από 16 μέλη του μουσικού συνόλου Ventus Εnsemble. Τη μουσική διεύθυνση και την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς έχει αναλάβει ο Νίκος Χριστοδούλου.

Για πρώτη φορά, ορισμένα τραγούδια της Λιλιπούπολης θα αποδοθούν στη νοηματική γλώσσα, από τη χορωδία Rosarte, σε διδασκαλία Χρύσας Δαμάλα, του Συλλόγου Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν. Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη 60€ • Ζώνη Α΄ 50€ | Ζώνη Β΄ 35€ | Ζώνη Γ΄ 25€ • Ανω διάζωμα 20, 16, 14 € • Φοιτητικά / 65+ / Καλλιτεχνικών σωματείων 12,50, 11 € • ΑΜΕΑ / ανέργων / σπουδαστικό καλλιτεχνικών σχολών 5€

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που