Η μαγεία των Χριστουγέννων και της Πέππας!

Δύο νέα βιβλία ήρθαν να προστεθούν στην ήδη αγαπημένη σειρά της γουρουνίτσας Πέππας και την παρέας της. Οι Εκδόσεις Anubis μας φέρνουν τα «Peppa Pig: Ενα χιονάτο παραμύθι» και «Peppa Pig: Σούπερ Πέππα!».

Στο «Ενα χιονάτο παραμύθι», με το γυαλιστερό, γεμάτο γκλίτερ μαλακό εξώφυλλο που κεντρίζει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών από την πρώτη στιγμή, η Πέππα και ο μικρός της αδερφός, ο Τζορτζ, θα κάνουν ένα ταξίδι μέχρι το Βασίλειο του Χιονιού, όπου θα γνωρίσουν τη Νεράιδα Ζαχαρένια. Ποιους άλλους θα συναντήσουν άραγε σε αυτή την υπέροχη, χιονάτη περιπέτεια; Μια φανταστική περιπέτεια πασπαλισμένη με πολύ χιόνι, γλύκα και τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Στη «Σούπερ Πέππα!» μεταφερόμαστε στην γνωστή και πολύ αγαπημένη τάξη της Μαντάμ Γαζέλας, στο Παιδικό Εργαστήρι. Εκεί η Πέππα, ο Τζορτζ και οι υπόλοιποι φίλοι τους θα κληθούν να πουν τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν. Η Πέππα όμως δεν μπορεί να αποφασίσει. Μέχρι που της έρχεται μια σούπερ ιδέα!Μια ιστορία πραγματική έμπνευση, που δίνει σε κάθε παιδί το μήνυμα πως όταν οι μεγάλοι σε ρωτούν τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις, μία είναι η απάντηση: «Ό,τι κι αν γίνω, θα είμαι… ΣΟΥΠΕΡ!»

Και τα δύο βιβλία έχουν μεταφραστεί από τη Δώρα Γιακουμή κι έρχονται να προστεθούν στους δεκάδες τίτλους που ήδη κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Anubis. Η Πέππα το γουρουνάκι είναι από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς χαρακτήρες των παιδιών. Τη γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά, που μεταγλωττίστηκε και παίζεται σε δεκάδες χώρες. Μάλιστα, η σειρά κινουμένων σχεδίων έχει βραβευτεί με BAFTA, το κορυφαίο βραβείο για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο στη Βρετανία. Μέσα από τα βιβλία της ομώνυμης σειράς, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με χαρακτήρες που ήδη γνωρίζουν και ζουν μαζί με την Πέππα, τον αδελφούλη της Τζορτζ, τη Σούζι Προβατίνα, τη Ζωή Ζέβρα, τον Πέντρο Πόνι και τους υπόλοιπους χαρακτήρες τρελές περιπέτειες, ενώ παράλληλα, έρχονται σε επαφή με μεγαλύτερα κείμενα και μαθαίνουν να διαβάζουν μόνα τους.

Για παιδιά ηλικίας έως 7 ετών.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.