Απονεμήθηκαν την Τρίτη 23 Μαΐου τα βραβείου βιβλίου Public, των γνωστών πολυκαταστημάτων. Η απονομή, η τέταρτη στη σειρά, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Παλλάς με παρουσιαστή τον ηθοποιό Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και πλήθος καλεσμένων.

Νικητές της βραδιάς, σύμφωνα με τις ψήφους του κοινού, αναδείχθηκαν στο παιδικό κομμάτι η Ξένια Καλογεροπούλου με το βιβλίο της Παραμύθια με την Ξένια από τις εκδόσεις Μάρτης, που πήρε το βραβείο Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας, ενώ το αντίστοιχο βραβείο για βιβλίο εφηβικής λογοτεχνίας πήγε στον Αντώνη Μυλωνάκη για το Ο Καθρέφτης και η προφητεία του Γκρέινορθ, από τις εκδόσεις Μικρή Αρκτος. Σημαντική είναι και η βράβευση από το κοινό του ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου “Art and Book” στη Μυτιλήνη.

Η Κατερίνα Κρις τιμήθηκε με το Βραβείο για την Καλύτερη Εικονογράφηση σε παιδικό βιβλίο για το Kαθαρίστρια Χάος (εκδ. Πατάκη), βραβείο που απονέμεται μετά από ψηφοφορία από κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από επαγγελματίες του χώρου του βιβλίου. Τέλος, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου έλαβε το βραβείο των Βιβλιοπωλείων Public, ειδικό βραβείο που προκύπτει από ψηφοφορία των βιβλιοπωλών των καταστημάτων, για το Οχ, χταπόδι, λάθος πόδι! σε εικονογράφηση Πέτρου Μπουλούμπαση (εκδ. Παπαδόπουλος).