Η Peppa το γουρουνάκι αγαπάει την Ελλάδα!

Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν τη νέα σειρά παιδικών βιβλίων του δημοφιλούς brand Peppa Pig με τίτλο «Peppa Loves Greece». Η νέα σειρά της αγαπημένης Πέππα περιλαμβάνει βιβλία δραστηριοτήτων και εικονογραφημένων ιστοριών και ταξιδεύει τα παιδιά στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας.

Ντεμπούτο στη σειρά βιβλίων «Peppa Loves Greece» κάνουν δύο βιβλία δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, με τίτλο «Peppa Pig: Η Πέππα στην Ακρόπολη» («Peppa at the Acropolis») και «Peppa Pig: Το ελληνικό μου καλοκαίρι» («My Greek Summer»).Τα δύο νέα βιβλία θα συναρπάσουν τους μικρούς Έλληνες αλλά και ξένους αναγνώστες, καθώς το περιεχόμενό τους δίνεται με τρόπο που δεν απαιτεί τη γνώση των ελληνικών, ενώ περιλαμβάνει και αγγλικά.

Το περιεχόμενο της νέας σειράς βιβλίων «Peppa Loves Greece» καθώς και όλο το σχετικό style guide έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από τις Εκδόσεις Anubis με την υποστήριξη της Hasbro. Ο σχεδιασμός είναιτης Μαρίας Μαρίνογλου και η επιμέλεια σειράς της Δώρας Γιακουμή. Είναι η πρώτη φορά που η Hasbro δίνει τη δυνατότητα σε έναν τοπικό εκδότη βιβλίων του διάσημου brand Peppa Pig να αναπτύξει πρωτότυπο περιεχόμενο συνδεδεμένο με τη χώρα και τον πολιτισμό της.

Επιθυμία των Εκδόσεων Anubis είναι η ομπρέλα βιβλίων «Peppa Loves Greece» να αποτελέσει μια σειρά που θα την αγκαλιάσουν μικροί και μεγάλοι. Στις αρχές του φθινοπώρου η σειρά θα συνεχιστεί με την κυκλοφορία της πρώτης εικονογραφημένης ιστορίας της σειράς, με ένα θέμα-έκπληξη!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.