Η πρώτη παιδική βιβλιοθήκη της Λήμνου

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με ό,τι μέσα έχουν – και συνήθως είναι λίγα – προσπαθούν για το καλύτερο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η προσπάθεια της κ. Νατάσας Μαυρομουστάκη να δημιουργήσει από τοπ μηδέν την πρώτη Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη της Λήμνου. Στατιστικός στο επάγγελμα, μητέρα, εθελόντρια σε θέματα τοκετού και θηλασμού και ραδιοφωνική παραγωγός εκπομπής για παιδιά και γονείς στο Ράδιο Λήμνος, η κ. Μαυρομουστάκη είδε πριν από εναν μήνα ημέρες το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα. «Χρειάστηκε ένας χρόνος για να βρεθεί χώρος και να φιλοξενηθεί η ιδέα μου, αλλά τα καταφέραμε! Ο σύλλογος ΜΕΑΣ “Λήμνος” μας διέθεσε χώρο να φιλοξενηθεί η πρώτη παιδική δανειστική βιβλιοθήκη του νησιού. Η βιβλιοθήκη είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά και λειτουργεί σε εθελοντική βάση από εμένα και άλλη μία μητέρα, που έχουμε το ίδιο όραμα: να μεγάλωσουν τα παιδιά διάβαζοντας παραμύθια. Δεν υπάρχει άλλη παιδική δανειστική βιβλιοθήκη στο νησί, ούτε και ενηλίκων, επομένως καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια αυτή για το νησί μας». Η μοναδική άλλη βιβλιοθήκη που υπάρχει στο νησί ειναι μία από ένα κληροδότημα, η οποία λειτουργεί 9 π.μ. – 2 μ.μ. και δεν ειναι δανειστική.

Στον έναν μόλις μήνα λειτουργίας της, η βιβλιοθήκη έχει ήδη 35 μέλη και περίπου 200 βιβλία. Τη βιβλιοθήκη επισκέπτονται γονείς να δανειστούν βιβλία, αλλά και να ενισχύσουν τη συλλογή με βιβλία που δεν χρειάζονται πια. «Φυσικά μας στείλαν και κάποιοι εκδοτικοί οίκοι που τους ευχαριστούμε πολύ. Το σημαντικό είναι ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια και δεχόμαστε συγχαρητήρια που κάναμε αυτό το βήμα”, τόνισε στην Κόκκινη Αλεπού η κ. Μαυρομουστάκη.

Την Παιδική Βιβλιοθήκης της Λήμνου θα τη βρείτε στο Παπουτσίδειο κτίριο (2ος όροφος), στην πλατεία Υψιπύλης στη Μύρινα, ενώ τη Δευτέρα 8 Απριλίου έχουν και την πρώτη τους εκδήλωση. Ο ψυχολόγος κ. Πέτρος Κεχαγιάς θα μιλήσει για τα οφέλη της φαντασίας στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Ο κ. Κυριάκος Δανιήλ θα κάνει θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμό για τα παιδιά. Είσοδος: Ένα μεταχειρισμένο βιβλίο δωρεά για τη βιβλιοθήκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Παιδική Βιβλιοθήκη Λήμνου εδώ και εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

H Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια σε αριθμούς

Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες τις BolognaFiere το τετραήμερο 8-11 Απριλίου και πήραν μέρος στην 61η Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των επισκεπτών και συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 31.735, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με τους 28.894 επισκέπτες που βρέθηκαν πέρυσι στην ιταλική πόλη.

Εκθεση αφιερωμένη στο βιβλίο “Η ασημένια ζώνη” των Μέγα-Μπαχά

Mε αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει από την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 την περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη», στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.

Τρία νέα βιβλία, τρεις μαγικές ιστορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να μπορείς να μοιράζεσαι ωραίες ιστορίες με τα παιδιά. Και οι τελευταίες προσθήκες στο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός μας δίνουν τη δυνατότητα να διαβάσουμε τρία εξαιρετικά εικονογραφημένα βιβλία, γεμάτα χρώματα, υπέροχες εικόνες αλλά και το κυριότερο, ιστορίες που είναι σίγουρο πως θα γίνουν οι αγαπημένες των παιδιών.