Η τέχνη να γράφεις παραμύθια

Σας αρέσουν τα παραμύθια; Και σε ποιον δεν αρέσουν. Αν όμως θέλετε να γράφετε παραμύθια και να τα ακούτε να ζωντανεύουν  και να τα διαβάζουν τα παιδιά, η γνωστή και πολυβραβευμένη συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη, είναι εδώ για να σας βοηθήσει στο δικό σας παραμύθι. Οι ενότητες του σεμιναρίου συγγραφής παραμυθιού, παιδικού βιβλίου και βιβλίου για εφήβους, εικονογραφημένου ή μη, είναι:
Η τέχνη της επινόησης και η εξάσκηση του βλέμματος. Πώς συνδυάζουμε τα βιώματά μας με υλικό μυθοπλασίας ή με την πραγματικότητα. Η παρατήρηση ως δεξαμενή θεμάτων προς ανάπτυξη.
Η γλώσσα στα βιβλία για παιδιά και στα βιβλία για εφήβους (young adults).
Τα μηνύματα στα βιβλία για παιδιά.
Τα ‘δύσκολα’ θέματα στο παραμύθι: απώλεια, υιοθεσία, μετανάστευση, φτώχεια.
Ποιος βάζει τα όρια; Τι λέμε, πόσα λέμε.
Τα ‘δύσκολα’ θέματα στο βιβλίο για εφήβους. Ποιος βάζει τα όρια; Τι λέμε, πόσα λέμε.
Από το κείμενο στην εικόνα και από την εικόνα στο κείμενο: συνεργασία συγγραφέα-εικονογράφου ή ξεχωριστές αναγνώσεις συγγραφέα και εικονογράφου;

Μέσα από παραδείγματα και ασκήσεις, βασικός στόχος μας είναι να δώσουμε τα εφόδια, σε όποια κι όποιον παρακολουθήσει το σεμινάριο, να γράψει τα δικά του παραμύθια. Τις δικές του ιστορίες που απευθύνονται στο μέλλον, δηλαδή στα παιδιά. Όσες κι όσοι επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν τις ιστορίες τους, βελτιώνοντας όσες έγραψαν ή γράφοντας καινούργιες, στον β’ κύκλο του μαθήματος. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα παραμύθια μέσα στη σχολική τάξη, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά ή ως χόμπι με τη συγγραφή παραμυθιών.

 

Η Ανοιχτή Τέχνη σας παρέχει βεβαίωση σπουδών.

Έναρξη σεμιναρίου: Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
Συχνότητακάθε Τρίτη 17:45 – 19:45
Διάρκεια: 11 εβδομάδες
Πληροφορίες: www.anoixtitexni.gr, Φιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα, 210-3227188

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.