Η τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας

Συγγραφέας: Rebecca Rolland
Μετάφραση: Σοφία Ανδρεοπούλου
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: για γονείς

Όλοι οι γονείς θα θέλαμε ιδανικά να μιλάμε με τα παιδιά μας, να μιλάμε ουσιαστικά, να επικοινωνούμε, όχι απλώς να κάνουμε διεκπεραιωτικές συζητήσεις για τα της καθημερινότητας. Άλλωστε, η συζήτηση είναι αυτή, σύμφωνα με τη συγγραφέα Rebecca Rollands, που εμπνέει τα παιδιά να γίνουν ανεξάρτητα, να έχουν αυτοπεποίθηση, να είναι καλοσυνάτα, να δείχνουν ενσυναίσθηση και να νιώθουν ευτυχισμένα. Εχετε αναρωτηθεί πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε με τα παιδιά σας μια τέτοια συζήτηση, χωρίς να υπάρχουν προστριβές και εντάσεις; Η καθημερινότητα, είναι η αλήθεια, μας ρουφάει όλους, όμως μια βόλτα μπορεί για παράδειγμα να δώσει το έναυσμα για την αλλαγή, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της Rolland.

Η Rebecca Rolland, EdD, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, λογοθεραπεύτρια και μητέρα, η οποία εξοπλίζει τους ενηλίκους με πολύτιμα πρακτικά εργαλεία για να τους βοηθήσει να έχουν παραγωγικές και ουσιαστικές συζητήσεις με παιδιά όλων των ηλικιών – είτε πρόκειται για ένα πεισματάρικο νήπιο που θέλουμε να το πείσουμε για κάτι ή για έναν κλεισμένο στον εαυτό του έφηβο που θέλουμε να μας ανοιχτεί.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της Η τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας δίνει στους αναγνώστες της πολύτιμες πληροφορίες για να ξεκινήσουν ποικίλες συζητήσεις με τα παιδιά τους, ενώ μέσα από ποικίλα παραδείγματα δείχνει τον τρόπο ώστε να χτίσουμε ποιοτική επικοινωνία και να κάνουμε ουσιαστικές συζητήσεις, βοηθώντας τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες εκείνες που χρειάζονται για να εξελιχθούν στο μέλλον και να γίνουν ενήλικες ανεξάρτητοι, γεμάτοι ενσυναίσθηση και να νιώθουν πραγματικά ευτυχισμένοι.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος των παιδιών: οδηγός για γονείς

Ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να βοηθήσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να διαχειριστούν τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην ανατροφή και τη διδασκαλία των παιδιών, με κοινή λογική, με εύκολα εφαρμόσιμα εργαλεία, αλλά και με στρατηγικές που βασίζονται στην επιστήμη.

Μεγαλώστε το παιδί σας με το μυαλό και την καρδιά

Το σώμα και ο εγκέφαλος λειτουργούν όπως ένας οικονομικός προϋπολογισμός: Μια αγκαλιά, ένας καλός ύπνος, το παιχνίδι με φίλους, ένα υγιεινό γεύμα: όλα αυτά είναι καταθέσεις στον προϋπολογισμό μας. Αντίθετα, η αίσθηση απομόνωσης ή αγνόησης ή η έλλειψη ύπνου λειτουργούν ως αναλήψεις.

Oι γονείς χωρίζουν: Πώς να μην πάρετε διαζύγιο και από τα παιδιά σας

Πώς και πότε το διαζύγιο γίνεται μονόδρομος;
Πώς το ανακοινώνουμε στα παιδιά και με ποιο τρόπο το διαχειριζόμαστε ανάλογα με την ηλικία τους; Τι γίνεται με τη συνεπιμέλεια και ποιες προτάσεις μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς για την καλύτερη συνεννόησή τους; Η ψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου δίνει απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα μέσα από την αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου της.