Η Βασίλισσα του Χιονιού

Συγγραφέας: Χανς Κρίστιαν Αντερσεν

Απόδοση: Μάνος Κοντολέων

Εικονογράση: Vladyslav Yerko

Εκδόσεις: Αγκυρα

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+, 7+

 

H ιστορία της Γκέρτα και του Κάι είναι από τις πιο γνωστές του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν και τις πιο μακροσκελείς. Πρωτοεκδόθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1844 στη Δανία κι έκτοτε έχει εμπνεύσει δεκάδες μεταφορές και αποδόσεις, είτε σε βιβλία, είτε σε θεατρικά και μπαλέτα. Εδώ, ο Μάνος Κοντολέων μας “ξαναδιαβάζει” την ιστορία της Βασίλισσας του Χιονιού, που περιλαμβάνει επτά κεφάλαια, και μας ξανασυστήσει τους πρωταγωνιστές της, με τη βοήθεια της μαγευτικής εικονογράφησης του βραβευμένου Ουκρανού δημιουργού Vladyslav Yerko. Η Γκέρτα θα ξεκινήσει ένα ταξίδι  γεμάτο περιπέτειες και εκπλήξεις προσπαθώντας να βρει τον φίλο της τον Κάι, που τον άρπαξε η Βασίλισσα του Χιονού, όταν καρφώθηκε ένα μικροσκοπικό κομμάτι από έναν μαγικό καθρέφτη.  Θα καταφέρουν οι δυο φίλοι να βρεθούν πάλι μαζί; Θα νικήσει η αγάπη τους τα εμπόδια; Η Βασίλισσα του Χιονιού είναι ένα από τα παλιά κλασικά παραμύθια που περιέχουν πολύ έντονα τα στοιχεία του καλού και του κακού, με τον Διάβολο που έχει πάρει τη μορφή ενός πολύ κακού τρολ να παίζει σημαντικό ρόλο στην πλοκή, μιας και αυτός είναι που δημιουργεί τον μαγικό καθρέφτη που αντικατοπτρίζει μόνο τα κακά στοιχεία του χαρακτήρα όποιου τον κρατά και τον κοιτά. Η εικονογράφηση του Yerko είναι πραγματικά μαγευτική και συνοδεύει επάξια την ιστορία του Άντερσεν.

 

*Ήξερες ότι αυτη η ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ενέπνευσε τη δημιουργία του Frozen της Disney, με πρωταγωνίστριες την Ελσα Βασίλισσα της Αρεντέλας και την αδερφή της, την Αννα;

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.