Στις 28 Απριλίου γιορτάζουν τα μικρά βιβλιοπωλεία

 

Φέτος για πρώτη χρονιά όλα τα μικρά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας ενώνονται και γιορτάζουν την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων, ένα μεγάλο ανοιξιάτικο πάρτι με εκδηλώσεις πέρα από τα συνηθισμένα, που θα ξανασυστήσει τα μικρά βιβλιοπωλεία στους αναγνώστες σε κάθε γειτονιά της χώρας και η Κόκκινη Αλεπού δεν είναι απλώς χορηγός επικοινωνίας, είναι ένθερμος υποστηρικτής όλης της προσπάθειας.  Σαρανταπέντε βιβλιοπωλεία από όλη την Ελλάδα θα γιορτάσουν το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου την πρώτη Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Από την Ξάνθη ως την Κόρινθο και από τη Λέσβο ως την Κρήτη, τα μικρά βιβλιοπωλεία ετοίμασαν τις πιο ευφάνταστες εκδηλώσεις για να υποδεχτούν τη συγκεκριμένη μέρα: πικ νικ, συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς, σκιτσογραφίες με εξώφυλλα βιβλίων, παντομίμες, μαραθώνιοι ανάγνωσης, κυνήγια βιβλιοθησαυρών, palermo με αστυνομικά μυθιστορήματα, κουκλοθέατρα, κατασκευές, παιχνίδια δημιουργικής γραφής, αφηγήσεις παραμυθιών, δραματοποιήσεις βιβλίων, ζωντανή μουσική και πολλές ακόμη εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες που θα επισκεφτούν τα μικρά βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή πρώτη τους γιορτή.

 

Το μήνυμα

Τα μικρά βιβλιοπωλεία δεν είναι μόνο μαγαζιά. Είναι χώροι που αγαπούν οι βιβλιόφιλοι, που φροντίζουν για τους αναγνώστες κάθε γειτονιάς, προωθούν τον πολιτισμό και την ανάγνωση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είναι αυτά που προσφέρουν ανοιχτόκαρδα τη γνώση και τις περιπέτειες που κρύβει μέσα του κάθε βιβλίο. Η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι η μέρα τους και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 28 Απριλίου 2018. Βασίζεται σε μια ιδέα που έρχεται από το εξωτερικό, όπου αρκετές χώρες αφιερώνουν μια ημέρα στα μικρά βιβλιοπωλεία. Ενδεικτικά, μερικές από αυτές τις γιορτές που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό είναι η Independent Bookstore Day των Ηνωμένων Πολιτειών, το Books Are My Bag της Μεγάλης Βρετανίας, η Bookstore Day της Ολλανδίας, η Love Your Bookshop Day της Αυστραλίας, η Authors for Indies του Καναδά και η NZ Bookshop Day της Νέας Ζηλανδίας. Σκοπός της Ημέρας Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι να ξανασυστήσει τα μικρά βιβλιοπωλεία στους αναγνώστες μέσα από μια μεγάλη γιορτή για το βιβλίο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της βιβλιοφιλικής σελίδας So much reading και της κοινότητας μικρών βιβλιοπωλείων Little Bookstores, που ευελπιστούν η ημέρα αυτή να γίνει ένα μοναδικό γεγονός που θα φέρει ακόμα πιο κοντά όλους τους αναγνώστες στα μικρά βιβλιοπωλεία και θα υπογραμμίσει τη σημασία τους για το βιβλίο, τον πολιτισμό και τις γειτονιές μας.

 

Βιβλία και μουσική

Ειδικά για την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων, το Κασετόφωνο δημιούργησε μια κασέτα με μουσική. Ακούστε την εδώ.

 

 

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις εδώ.

Χορηγός: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Υποστηρικτές: Εκδόσεις Αντίποδες, Επόμενος Σταυμός, Ικαρος, Καλειδοσκόπιο, Κόκκινο, Μάρτης, Νεφέλη, Νήσος, Παπαδόπουλος, Πατάκης / Κασετόφωνο /
Χορηγοί επικοινωνίας: Κόκκινη Αλεπού / Πυγολαμπίδες στο κλουβί

Η Ημέρα Μικρών βιβλιοπωλείων είναι μια ανεξάρτητη διοργάνωση που εντάσσεται στο πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 – UNESCO.

#miavoltastamikra

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ