Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι

Συγγραφέας – εικονογράφος: Isol

Απόδοση: Μαργαρίτα Μέλμπεργκ

Εκδόσεις: Μάρτης

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

Eνα αγοράκι θα βρει ένα παπάκι. Θα παίξει μαζί του, θα το κανει καπέλο, σφυρίχτρα, θα το κάνει μπάνιο. Ομως κι ένα παπάκι, θα το βρει ένα αγοράκι, θα το βάλει ψηλά στο κεφάλι του για να βλέπει μακριά, θα του δίνει φιλάκια και θα το κάνει μπάνιο. Μια ιστορία δεν έχει ποτέ μία πλευρά. Ετσι και στο βιβλίο της αγαπημένης Αργεντινής εικονογράφου και συγγραφέως παιδικών βιβλίων Isol, η ιστορία της έχει δύο πλευρές. Κυριολεκτικά. Το βιβλίο αυτό ξεδιπλώνεται και ξετυλίγει την ιστορία ενός αγοριού που βρήκε ένα παπάκι και παίζει μαζί του. Ομως, από την πίσω πλευρά, έχουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε και την ιστορία της πάπιας που την βρήκε ένα αγοράκι. Ενα φανταστικό βιβλίο για μικρά παιδιά, που τους μιλάει για την φιλία μέσα από μια πολύ απλή ιστορία και που τους δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουν τόσο από την αφήγηση όσο και από το παιχνίδι πως κάθε ιστορία έχει δύο όψεις.

H Isol είναι γνωστή για τα βιβλία της Nουμεράλια, Νοτούρνο, συνταγές για όνειρα και Ο Πετίτ, το τέρας, που κυκλοφορούν όλα από τις εκδόσεις Μάρτης. Το συγκεκριμένο βιβλίο εκδίδεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποστήριξης Μεταφράσεων “Sur” του Υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων, Διεθνούς Εμπορίου και Θρησκευμάτων της Δημοκρατίας της Αργεντινής.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ντετέκτιβ Ελεφάντων

Το “Ντετέκτιβ Ελεφάντων” του Ged Adamson είναι μία διασκεδαστική ιστορία για μικρά παιδιά με στοιχεία μυστηρίου που πραγματεύεται την φιλία