Υποβρύχιο… Μαστίχα

mastixa

Συγγραφέας: Μαρία Φαφαλιού

Εικονογράφηση: Βασιλεία Βερβεράκη

Εκδόσεις: Mastiha Shop

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: 5+

 

Δύο Χιώτισσες, η Μαρία Φαφαλιού και η Βασιλεία Βερβεράκη, δημιούργησαν ένα… μυρωδάτο παραμύθι, που μοναδικό σκοπό του έχει να πλυμμηρίσει τη γη όλη με το μαστιχένιο άρωμα του νησιού. Ενα υποβρύχιο γλυκό βαρέθηκε να κάθεται όλη μέρα κι όλη νύχτα στο ράφι του καταστήματος που πουλάει γλυκά και προϊόντα χιώτικα και ονειρεύεται να γίνει υποβρύχιο κανονικό, με προπέλα και περισκόπιο και να ταξιδεύει στις ανοιχτές θάλασσες. Ομως τα μπουκάλια με τις σουμάδες, το ούζο και τα λικέρ όλο το κοροϊδεύουν. Μέχρι που ένα βράδυ κάνει την εμφάνισή της μια θαλασσονεράιδα και κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Ενα πολύ… γλυκό παραμύθι για τα όνειρα που βγαίνουν αληθινά όταν τα θέλουμε πολύ, γεμάτο με τις γεύσεις και τα αρώματα της Χίου, αφιερωμένο στους ναυτικούς του νησιού.

Το βιβλίο, που έχει εκδοθεί για λογαριασμό των Mastiha Shop (το επίσημο κατάστημα των μαστιχοπαραγωγών της Χίου) το βρήκαμε στο Μουσείο Μαστίχας που λειτουργεί στα Μαστιχοχώρια.

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Η γη είναι παγωμένη… Ή μάλλον με άμμο καυτή… Ή όχι-όχι, είναι καταπράσινη. Μπα… είναι πλημμυρισμένη με νερό. Τα πλάσματα