Υποβρύχιο… Μαστίχα

mastixa

Συγγραφέας: Μαρία Φαφαλιού

Εικονογράφηση: Βασιλεία Βερβεράκη

Εκδόσεις: Mastiha Shop

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: 5+

 

Δύο Χιώτισσες, η Μαρία Φαφαλιού και η Βασιλεία Βερβεράκη, δημιούργησαν ένα… μυρωδάτο παραμύθι, που μοναδικό σκοπό του έχει να πλυμμηρίσει τη γη όλη με το μαστιχένιο άρωμα του νησιού. Ενα υποβρύχιο γλυκό βαρέθηκε να κάθεται όλη μέρα κι όλη νύχτα στο ράφι του καταστήματος που πουλάει γλυκά και προϊόντα χιώτικα και ονειρεύεται να γίνει υποβρύχιο κανονικό, με προπέλα και περισκόπιο και να ταξιδεύει στις ανοιχτές θάλασσες. Ομως τα μπουκάλια με τις σουμάδες, το ούζο και τα λικέρ όλο το κοροϊδεύουν. Μέχρι που ένα βράδυ κάνει την εμφάνισή της μια θαλασσονεράιδα και κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Ενα πολύ… γλυκό παραμύθι για τα όνειρα που βγαίνουν αληθινά όταν τα θέλουμε πολύ, γεμάτο με τις γεύσεις και τα αρώματα της Χίου, αφιερωμένο στους ναυτικούς του νησιού.

Το βιβλίο, που έχει εκδοθεί για λογαριασμό των Mastiha Shop (το επίσημο κατάστημα των μαστιχοπαραγωγών της Χίου) το βρήκαμε στο Μουσείο Μαστίχας που λειτουργεί στα Μαστιχοχώρια.

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;