Υποβρύχιο… Μαστίχα

mastixa

Συγγραφέας: Μαρία Φαφαλιού

Εικονογράφηση: Βασιλεία Βερβεράκη

Εκδόσεις: Mastiha Shop

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: 5+

 

Δύο Χιώτισσες, η Μαρία Φαφαλιού και η Βασιλεία Βερβεράκη, δημιούργησαν ένα… μυρωδάτο παραμύθι, που μοναδικό σκοπό του έχει να πλυμμηρίσει τη γη όλη με το μαστιχένιο άρωμα του νησιού. Ενα υποβρύχιο γλυκό βαρέθηκε να κάθεται όλη μέρα κι όλη νύχτα στο ράφι του καταστήματος που πουλάει γλυκά και προϊόντα χιώτικα και ονειρεύεται να γίνει υποβρύχιο κανονικό, με προπέλα και περισκόπιο και να ταξιδεύει στις ανοιχτές θάλασσες. Ομως τα μπουκάλια με τις σουμάδες, το ούζο και τα λικέρ όλο το κοροϊδεύουν. Μέχρι που ένα βράδυ κάνει την εμφάνισή της μια θαλασσονεράιδα και κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Ενα πολύ… γλυκό παραμύθι για τα όνειρα που βγαίνουν αληθινά όταν τα θέλουμε πολύ, γεμάτο με τις γεύσεις και τα αρώματα της Χίου, αφιερωμένο στους ναυτικούς του νησιού.

Το βιβλίο, που έχει εκδοθεί για λογαριασμό των Mastiha Shop (το επίσημο κατάστημα των μαστιχοπαραγωγών της Χίου) το βρήκαμε στο Μουσείο Μαστίχας που λειτουργεί στα Μαστιχοχώρια.

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το αγόρι που έφερε το χιόνι

Στην καρδιά μιας μεγάλης πόλης, εκεί που οι κάτοικοί της ζουν και περπατούν βιαστικά, ζει ένα αγοράκι, μαζί με τη μαμά του και τον μπαμπά τους. Για “σπίτι΄” τους έχουν ένα παγκάκι. Όταν όμως το αγόρι βρει ένα βράδυ, εντελώς μαγικά, μια χιονόμπαλα ακριβώς πλάι στο παγκάκι που κοιμάται, όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Στη χιονόμπαλα μέσα υπάρχει μια πόλη σαν αυτή που βρίσκεται εκείνος, με ενα παγκάκι ακριβώς σαν αυτό που κοιμάται τώρα. Οταν θα την κουνίσει κάτι μαγικό θα έχει συμβεί.

Η Μυρτιά και ο καθρέφτης

Στην «Μυρτιά», που είναι ένα εικονογραφημένο παραμύθι, ζωγραφιές σαν μενταγιόν ζωντανεύουν τις λέξεις που διαλέγει η  Κατερίνα Παούρη για να φτιάξει τον κόσμο της ηρωίδας: αρώματα από τη φωτιά που τριζοβολάει, από τα βιβλία, του τσουκαλιού, της λεβάντας, του χαμομηλιού, του κρόκου, της μυρτιάς μοσχοβολούν στα απάτητα δάση του παραμυθιού.

Ο γάτος που δίδασκε Ζεν

Ο δημιουργός του διεθνούς best seller Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος επιστρέφει στα εκδοτικά πράγματα με μια εικονογραφημένη εξερεύνηση της ζωής και του Ζεν, μια ιστορία ενηλικίωσης για το ταξίδι ενός μεγάλου σε ηλικία γάτου, ο οποίος μοιράζει άπειρη σοφία αλλά και τα μαθήματα που έμαθε στην πορεία.