Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015

Το Yπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε στις 16 Δεκεμβρίου 2016 τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015, που αφορούν τις εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.

Ετσι λοιπόν, το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου απονεμήθηκε στον Kωνσταντίνο Πατσαρό για το βιβλίο του «Το κουτί», εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου απονεμήθηκε στην Eλένη Κατσαμά για το έργο της με τίτλο «Γορίλλας στο φεγγάρι», εκδόσεις Πατάκη.

Το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου απονεμήθηκε στην εικονογράφο Σοφία Τουλιάτου και στους συγγραφείς Αγγελο Αγγέλου και Εμη Σίνη για το έργο τους με τίτλο: «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει», εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Τέλος, το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά απονεμήθηκε στην Ελένη Ανδρεάδη για το έργο της με τίτλο «Γίνε πράκτορας του πλανήτη», εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.