Κρύωσες, Μάρκο;

Συγγραφέας: Amy Hestmarkos

Εικονογράφηση: Anita Jeram

Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου

Εκδόσεις: Αίσωπος

Χρονιά έκδοσης: 2002

Ηλικίες: 3+

 

“Μια κρύα νύχτα του χειμώνα η μαμά Αρκούδα βάζει τον Μάρκο για ύπνο. Ξάφνου ο Μάρκος αρχίζει να βήχει: «Γκουχ, γκουχ!» Τι θα κάνει η μαμά Αρκούδα για να νιώσει καλύτερα ο Μάρκος;”

Το βιβλίο αυτό- αν και παλιός τίτλος- ανακαλύφθηκε πολύ πρόσφατα κι έγινε με τη μία αγαπημένος, γιατί κατάφερε να κάνει τη μικρή του αναγνώστρια να αισθανθεί καλύτερα, μετά από μία επίσκεψή της στο γιατρό.

Αποστολή εξετελέσθη!

Πρωταγωνιστής ο Μάρκος και η μαμά του, η Αρκούδα, μια κρύα νύχτα στην οδό Δαμασκηνιάς. Ο Μάρκος έχει κρυολογήσει και η μαμά του κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον κάνει να αισθανεί καλύτερα. Μια ιστορία πλημμυρισμένη από αγάπη, (και λίγο σιρόπι για τον βήχα), τρυφερή και λίγο συγκινητική,  με μπόλικες δόσεις ζεστού τσαγιού με μέλι και πολύ χιόνι!

Δυστυχώς, τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς (Τα κατάφερες, Μάρκο και Όνειρα Γλυκά, Μάρκο) είναι κατηργημένα από τον εκδοτικό οίκο.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.