Κρύωσες, Μάρκο;

Συγγραφέας: Amy Hestmarkos

Εικονογράφηση: Anita Jeram

Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου

Εκδόσεις: Αίσωπος

Χρονιά έκδοσης: 2002

Ηλικίες: 3+

 

“Μια κρύα νύχτα του χειμώνα η μαμά Αρκούδα βάζει τον Μάρκο για ύπνο. Ξάφνου ο Μάρκος αρχίζει να βήχει: «Γκουχ, γκουχ!» Τι θα κάνει η μαμά Αρκούδα για να νιώσει καλύτερα ο Μάρκος;”

Το βιβλίο αυτό- αν και παλιός τίτλος- ανακαλύφθηκε πολύ πρόσφατα κι έγινε με τη μία αγαπημένος, γιατί κατάφερε να κάνει τη μικρή του αναγνώστρια να αισθανθεί καλύτερα, μετά από μία επίσκεψή της στο γιατρό.

Αποστολή εξετελέσθη!

Πρωταγωνιστής ο Μάρκος και η μαμά του, η Αρκούδα, μια κρύα νύχτα στην οδό Δαμασκηνιάς. Ο Μάρκος έχει κρυολογήσει και η μαμά του κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον κάνει να αισθανεί καλύτερα. Μια ιστορία πλημμυρισμένη από αγάπη, (και λίγο σιρόπι για τον βήχα), τρυφερή και λίγο συγκινητική,  με μπόλικες δόσεις ζεστού τσαγιού με μέλι και πολύ χιόνι!

Δυστυχώς, τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς (Τα κατάφερες, Μάρκο και Όνειρα Γλυκά, Μάρκο) είναι κατηργημένα από τον εκδοτικό οίκο.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.