Λέσχες ανάγνωσης για παιδιά και εφήβους

Ξεκινάει αυτήν την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Η λέσχη, που ξεκίνησε τη λειτουργία της στα Άνω Ιλίσια το 2008 και μεταφέρθηκε στον Σ.Ε.Α. το 2013, συναντιέται μία Κυριακή τον μήνα, πρωί, από τις 11.30 ως τη 1 το μεσημέρι. Τα παιδιά μαζί με τη συγγραφέα και συντονίστρια Λίλα Πατρόκλου, διαβάζουν μια ιστορία και συζητούν, ζωγραφίζουν και παίζουν. Σ’ αυτή τη λέσχη έρχονται παιδιά από Α΄ έως και την Ε΄ Δημοτικού. Παρέα με την κλασική και τη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία μαθαίνουν να είναι αναγνώστες και όχι καταναλωτές βιβλίων, να αγαπούν τα βιβλία και ό,τι έχει σχέση μ’ αυτά, γνωρίζουν σιγά – σιγά ό,τι άφορά στον γραπτό λόγο, μαθαίνουν να επικεντρώνονται σε έναν άξονα και πάνω απ’ όλα να έχουν κριτική σκέψη.

Μία Κυριακή μετά, στις 13 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει και η Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης, η οποία απευθύνεται σε εφήβους από 11 έως 15 ετών (από την Στ΄ Δημοτικού έως και την Τρίτη Γυμνασίου). Η συγκεκριμένη λέσχη άρχισε να λειτουργεί το 2009. Στον Σ.Ε.Α στεγάζεται από το 2013.  Γίνεται και αυτή μια φορά το μήνα, τα πρωινά της Κυριακής (11.30 – 13.00), από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, με ανώτατο αριθμό συμμετοχών τα 30 μέλη. Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης λέσχης είναι το εξής: με αφορμή μια ιστορία οι συντονιστές διαβάζουν στα παιδιά, συζητάνε και μερικές φορές ζωγραφίζουν ή παίζουν. Στόχος της Εφηβικής Λέσχης είναι τα παιδιά να αναπτύξουν την αντιληπτική τους ικανότητα, την αφαιρετική σκέψη και βεβαίως τον διάλογο.

Και οι δύο λέσχες  λειτουργούν με κουμπαρά για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων. Το συντονισμό των λεσχών έχουν η κ. Πατρόκλου και η θεατρολόγος, Μάρω Πέτλη.

Σ.Ε.Α.: Ερμού 134, Αθήνα, 10553

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ