Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων: Η δοκιμασία

Συγγραφέας: Γιώργος K. Παναγιωτάκης
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Εκδόσεις: Πατάκη
Χρονιά έκδοσης: 2018
Ηλικίες: 9+

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές έχουν τελειώσει και ο Μάρκο, η Ρωξάνη και ο Ευγένιος ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο σχολείο της Μήδειας Κρακατόα για το τελευταίο τρίμηνο της τελευταίας τους χρονιάς εκεί. Το σχολείο τρία χρόνια τώρα αποτέλεσε μια τεράστια αγκαλιά για τους τρεις τους και τους φίλους τους και όλα εκείνα τα ιδιαιτέρα παιδιά που γνωρίσαμε στο πρώτο και το δεύτερο βιβλίο της σειράς ετοιμάζονται σιγά σιγά να αποχαιρετιστούν. Η επιστροφή είναι σκληρή λόγω της επικείμενης αποχώρισης, αλλά συνάμα και βάλσαμο, γιατί ξέρουν όλοι τους ότι γυρίζουν πίσω στους φίλους τους, εκεί που μπορούν να είναι ο πραγματικός εαυτός τους. Η ζωή κυλάει κανονικά, μέχρι τη στιγμή που η εμφάνιση ενός πολεμικού πλοίου στα ανοιχτά του κόλπου του Μυστικού Καταφυγίου θα φέρει τα πάνω κάτω.

Ο Γιώργος Παναγιωτάκης μας χάρισε λίγο πριν την εκπνοή του 2018 το τρίτο βιβλίο της σειράς Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων. Ο Μάρκο, η Ρωξάνη, η Μελίνα, ο Ευγένιος, ο Βλάντι, ο Χάρι, η Πέτρα-Λουίζα, η Αλίλα, ο Ισμαήλ και η Νάντια, μαζί με τους καθηγητές της σχολής είναι πλέον χαρακτήρες γνώριμοι στους φανατικούς της σειράς. Η Δοκιμασία είναι – ας το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή – ένα ακόμα page turner. Εδώ, οι σχέσεις μονοπωλούν το ενδιαφέρον των πρωταγωνιστών. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι πρώτοι έρωτες, οι βαθιές φιλίες, οι απροσδόκητες προδοσίες και μια δοκιμασία που θα τους φτάσει στα όριά τους. Τι συμβαίνει στο σχολείο, υπάρχει η περιβόητη Σχολή και γιατί κανείς δεν τους μιλά για αυτή; Και τι σχέση έχουν οι πολιτικοί που εμφανίζονται ξαφνικά στο Μυστικό Καταφύγιο και τους ζητούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους μαθητές του αντίπαλου σχολείου; Αγωνία και γρήγοροι ρυθμοί εξέλιξης της ιστορίας που δεν σε αφήνουν να το αφήσεις. Τι θα συμβεί άραγε στη συνέχεια;

Διαβάστε για το Μυστικό Καταφύγιο (βιβλίο 1) και για το Οταν ήρθαν για εμένα (βιβλίο 2).

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.