Λέσχη αλλόκοτων πλασμάτων: Το μυστικό καταφύγιο

Συγγραφέας: Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης

Εικονογράφηση εξωφύλλου/εικαστική επιμέλεια: Μυρτώ Δεληβοριά

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 9+

Σελίδες: 134

 

Ο Μάρκο Χάλοραν και η Αλίλα Όμπι έχουν και οι δύο τα μυστικά τους, μυστικά που τους κάνουν δυστυχισμένους και ανήμπορους να ανταπεξέλθουν στη σχολική ζωή. Ο Μάρκο κρύβει ένα πτερύγιο στην πλάτη του που τον ενοχλεί αφάνταστα και η Αλίλα προκαλεί κύματα δονήσεων όταν κλαίει, κάτι που αδυνατεί να εξηγήσει λογικά. Ενας περίεργος τύπος, ο Δαρείος Μεγάβαζος, εμφανίζεται ξαφνικά και τους προτείνει κάτι που δεν μπορούν εύκολα να προσπεράσουν. Εγκαταλείπουν λοιπόν τα σπίτια και τα σχολεία τους για να μεταφερθούν σε ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Και τότε ξεκινούν οι περιπέτειες. Εκεί θα γνωρίσουν κι άλλα παιδιά που το καθένα τους είναι ξεχωριστό και ικανό για τα πιο τρελά πράγματα. Θα γίνουν φίλοι, θα ενωθούν και θα πολεμήσουν ενάντιο στο κακό. Με προστάτες τους καθηγητές τους και τη διευθύντρια του σχολείου τους, τη Μήδεια Κρακατόα, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους και τον πραγματικό τους εαυτό.

Το βιβλίο του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη είναι μία έκπληξη. Ο ρυθμός του είναι καταιγιστικός, σε χώνει στη μαγεία της ιστορίας και δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα, σε προκαλεί να τελειώσεις το βιβλίο μέσα σε μερικές ώρες και σου φυτεύτει τον σπόρο της ανυπομονησίας για το επόμενο. Αν τα παιδιά σας είναι θαυμαστές των περίεργων ιστοριών, γεμάτων φαντασία και περίεργα πλάσματα με ειδικές ικανότητες, αν έχουν έστω και μια υποψία για το τι εστί Μις Πέρεγκριν ή X-Men, τότε αυτή η σειρά βιβλίων που ανοίγει με “Το μυστικό καταφύγιο” είναι ιδανική και απολύτως κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 9+.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Γιώργου Παναγιωτάκη εδώ.

Διαβάστε την παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου της σειράς εδώ.

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.