Λέσχη αλλόκοτων πλασμάτων: Το μυστικό καταφύγιο

Συγγραφέας: Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης

Εικονογράφηση εξωφύλλου/εικαστική επιμέλεια: Μυρτώ Δεληβοριά

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 9+

Σελίδες: 134

 

Ο Μάρκο Χάλοραν και η Αλίλα Όμπι έχουν και οι δύο τα μυστικά τους, μυστικά που τους κάνουν δυστυχισμένους και ανήμπορους να ανταπεξέλθουν στη σχολική ζωή. Ο Μάρκο κρύβει ένα πτερύγιο στην πλάτη του που τον ενοχλεί αφάνταστα και η Αλίλα προκαλεί κύματα δονήσεων όταν κλαίει, κάτι που αδυνατεί να εξηγήσει λογικά. Ενας περίεργος τύπος, ο Δαρείος Μεγάβαζος, εμφανίζεται ξαφνικά και τους προτείνει κάτι που δεν μπορούν εύκολα να προσπεράσουν. Εγκαταλείπουν λοιπόν τα σπίτια και τα σχολεία τους για να μεταφερθούν σε ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Και τότε ξεκινούν οι περιπέτειες. Εκεί θα γνωρίσουν κι άλλα παιδιά που το καθένα τους είναι ξεχωριστό και ικανό για τα πιο τρελά πράγματα. Θα γίνουν φίλοι, θα ενωθούν και θα πολεμήσουν ενάντιο στο κακό. Με προστάτες τους καθηγητές τους και τη διευθύντρια του σχολείου τους, τη Μήδεια Κρακατόα, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους και τον πραγματικό τους εαυτό.

Το βιβλίο του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη είναι μία έκπληξη. Ο ρυθμός του είναι καταιγιστικός, σε χώνει στη μαγεία της ιστορίας και δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα, σε προκαλεί να τελειώσεις το βιβλίο μέσα σε μερικές ώρες και σου φυτεύτει τον σπόρο της ανυπομονησίας για το επόμενο. Αν τα παιδιά σας είναι θαυμαστές των περίεργων ιστοριών, γεμάτων φαντασία και περίεργα πλάσματα με ειδικές ικανότητες, αν έχουν έστω και μια υποψία για το τι εστί Μις Πέρεγκριν ή X-Men, τότε αυτή η σειρά βιβλίων που ανοίγει με “Το μυστικό καταφύγιο” είναι ιδανική και απολύτως κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 9+.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Γιώργου Παναγιωτάκη εδώ.

Διαβάστε την παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου της σειράς εδώ.

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.