Μια ακόμα Ελληνίδα εκπαιδευτικός ανάμεσα στους νικητές του Βραβείου “Freedom Through Literacy”

Ακόμα μια Ελληνίδα εκπαιδευτικός ξεχώρισε και τιμήθηκε με το βραβείο Freedom Through Literacy. Το βραβείο, που θεσμοθετήθηκε πριν από εννέα χρόνια στην Αμερική, μέσω του Judith’s Reading Room, μιας διεθνούς ΜΚΟ που ιδρύθηκε στη μνήνη της βιβλιοθηκονόμου Judith F. Krug, απονεμήθηκε σε συνολικά οκτώ υποψήφιους από όλον τον κόσμο.

Η Ευαγγελία Ριτζαλέου είναι καθηγήτρια β’βάθμιας εκπαίδευσης στη Δράμα και εμψυχώνει τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής του 1ου Γυμνασίου Δράμας στο οποίο διδάσκει. Η ομάδα Φιλαναγνωσίας υπάρχει εδώ και 15 χρόνια και, σύμφωνα με την ίδια “προσπαθώ τα παιδιά που συμμετέχουν στον Όμιλο να αισθάνονται ισότιμα μέλη της ομάδας, να γίνουν αποτελεσματικοί ομιλητές, ενεργοί ακροατές, και να αποκτήσουν κριτική και δημιουργική σκέψη, για να πειραματισθούν με κείμενα δημιουργικής γραφής”.

Η κ. Ριτζαλέου βρήκε μια βιβλιοθήκη με 20 βιβλία και την έχει φτάσει αυτή τη στιγμή στα 530 βιβλία, ενώ υποστηρίζει με θέρμη ότι η σχολική τους βιβλιοθήκη δεν είναι μόνο ένα μέρος όπου μπορεί κάποιος να διαβάσει και να γράψει, αλλά και ένα ασφαλές καταφύγιο για τους εσωστρεφείς μαθητές. Το έργο της και η αγάπη της για το βιβλίο της έφεραν τη βράβευση αυτή και ένα χρηματικό ποσό αξίας 200 δολαρίων.

Μεγάλος νικητής των φετινών βραβείων Freedom Through Literacy αναδείχτηκε ο Αμερικανός συγγραφέας Ty Jackson για το πρότζεκτ του “The Danny Dollar Entrepreneur Fair”, ενώ στη λίστα των νικητών βρίσκουμε ακόμα δασκάλους και λάτρεις των βιβλίων από την Κένυα, τη Νότια Αφρική, την Αριζόνα, τη Νέα Υόρκη και το Κολοράντο των ΗΠΑ καθώς και το Κονγκό στην Αφρική. Υπενθυμίζεται ότι με το Judith’s Award είχε βραβευτεί το 2019 η νηπιαγωγός Βίκυ Ξανθοπούλου από την Ποταμιά της Θάσου για το πρόγραμμα “Παίζουμε βιβλίο”, φέρνοντας το βραβείο αυτό πρώτη φορά στην Ελλάδα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

H Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια σε αριθμούς

Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες τις BolognaFiere το τετραήμερο 8-11 Απριλίου και πήραν μέρος στην 61η Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των επισκεπτών και συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 31.735, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με τους 28.894 επισκέπτες που βρέθηκαν πέρυσι στην ιταλική πόλη.

Εκθεση αφιερωμένη στο βιβλίο “Η ασημένια ζώνη” των Μέγα-Μπαχά

Mε αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει από την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 την περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη», στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.

Τρία νέα βιβλία, τρεις μαγικές ιστορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να μπορείς να μοιράζεσαι ωραίες ιστορίες με τα παιδιά. Και οι τελευταίες προσθήκες στο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός μας δίνουν τη δυνατότητα να διαβάσουμε τρία εξαιρετικά εικονογραφημένα βιβλία, γεμάτα χρώματα, υπέροχες εικόνες αλλά και το κυριότερο, ιστορίες που είναι σίγουρο πως θα γίνουν οι αγαπημένες των παιδιών.