Μικροί παραμυθάδες

Συγγραφέας: Χαρά Κατσαρή

Εκδόσεις: Μίνωας

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+, 7+

 

O οδηγός αυτός δίνει μια πρώτη γεύση σε παιδιά που έχουν κατακτήσει τον γραπτό λόγο (παιδιά πρώτων τάξεων του Δημοτικού) πώς μπορούν, χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη την οργιώδη φαντασία τους, να δημιουργήσουν ιστορίες πάνω στο χαρτί. Τα παιδιά έχουν ένα χάρισμα που πολλές φορές λείπει από τους μεγάλους: να μπορούν να πλάσουν κόσμους μαγικούς. Η Χαρά Κατσαρή είναι εκπαιδευτικός και ο οδηγός της μπορεί να βοηθήσει τους μικρούς επιίδοξους συγγραφείς να βάλουν στο χαρτί όλα αυτά που έχουν στο μυαλό τους. Το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών και των παιδαγωγών, καθώς περιέχει τεχνικές μυθοπλασίας, ιδέες για παιχνίδι μέσα από τις ιστορίες των βιβλίων κλπ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.