Μικροί παραμυθάδες

Συγγραφέας: Χαρά Κατσαρή

Εκδόσεις: Μίνωας

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+, 7+

 

O οδηγός αυτός δίνει μια πρώτη γεύση σε παιδιά που έχουν κατακτήσει τον γραπτό λόγο (παιδιά πρώτων τάξεων του Δημοτικού) πώς μπορούν, χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη την οργιώδη φαντασία τους, να δημιουργήσουν ιστορίες πάνω στο χαρτί. Τα παιδιά έχουν ένα χάρισμα που πολλές φορές λείπει από τους μεγάλους: να μπορούν να πλάσουν κόσμους μαγικούς. Η Χαρά Κατσαρή είναι εκπαιδευτικός και ο οδηγός της μπορεί να βοηθήσει τους μικρούς επιίδοξους συγγραφείς να βάλουν στο χαρτί όλα αυτά που έχουν στο μυαλό τους. Το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών και των παιδαγωγών, καθώς περιέχει τεχνικές μυθοπλασίας, ιδέες για παιχνίδι μέσα από τις ιστορίες των βιβλίων κλπ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;

Ευχαριστώ

Ένα μικρό αγόρι κάνει κάτι διαφορετικό σε κάθε σελίδα: περπατά, ποδηλατεί, κάθεται, είναι με φίλους, τη γάτα του, στο μπάνιο, στο παράθυρο … και σε όλες τις στιγμές του έχει ένα ‘ευχαριστώ’ να πει: σε ζώα, φυτά, πράγματα, ακόμη και στον ίδιο του τον εαυτό! 

Τα ήσυχα βράδια

Η θεματολογία του βιβλίου αυτού περιστρέφεται γύρω από τη νύχτα και απ’ ό,τι συμβαίνει ‘στα σκοτεινά’. Σε τι οφείλεται η ύπαρξη της νύχτας, τι συμβαίνει στο σκοτεινό ουρανό, πως λειτουργεί ο ύπνος, γιατί το μαύρο κυριαρχεί στην όραση του ανθρώπου το βράδυ, ποια η σχέση των ζώων και κάποιων φυτών με τη νύχτα; Αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις που τυχόν έχουμε μεγάλοι και μικροί γύρω από τα λιγότερο φανερά και γνωστά ‘καμώματα της ημέρας’, απαντώνται μέσα σε 19 δισέλιδα.